Archív

Barbra Streisand kiadatlan felvételei lemezen

Barbara

Annak örülök a legjobban, hogy még mindig nagyszerű érzéseim vannak ezekkel a dalokkal kapcsolatban – mondta Barbara.

Lemez jelenik meg októberben Barbra Streisand eddig kiadatlan felvételeiből: a tizenegy dalt tartalmazó, Release Me című korong 1963-tól napjainkig öleli fel a sikerekben gazdag énekesi pályafutás néhány epizódját.

Barbra Streisand több mint hatvan albumot jelentetett meg, ezek jelentős részéről kiadáskor végül lemaradt néhány felvétel, amely az énekesnő magángyűjteményébe került. Ezeket az elmúlt évben átnézte és összeállt a gyűjtemény, amely Release Me címmel október 8-án jelenik meg CD-n és vinylen a Sony Music gondozásában – közölte a kiadó magyar képviselete kedden az MTI-vel.

Mint írták, a Release Me-re felkerült Didn’t We című dalt Jimmy Webb írta és 1970-ben rögzítették, hogy a The Singer című albumon helyet kapjon, azonban ez a lemez végül nem jelent meg. A Willow Weep For Me 1967-ben készült, eredetileg a Simply Streisand című albumra Ray Ellis közreműködésével, Randy Newman I Think It’s Going Rain Today című számának most ősszel piacra kerülő változatában pedig Barbra Streisand énekel és Newman zongorázik. A With One More Look At You című szerzemény az A Star Is Born című albumra szánt kiadatlan stúdióváltozat, két dal, a Home (A Wiz című musicalből) és a How Are Things In Glocca Morra?/Heather On The Hill a nagy sikerű Broadway-album, a Back To Broadway című korongról maradt le.

“Annak örülök a legjobban, hogy még mindig nagyszerű érzéseim vannak ezekkel a dalokkal kapcsolatban. Elvarázsoltak engem azokban az időkben… és még most is. Ha most meghallgatom őket, úgy gondolok magamra, hogy ez a lány nem is volt olyan rossz” – idézte Barbra Streisandot a kiadó kommünikéje.

Barbra Streisand minden idők legelismertebb énekesnője, összesen 10 Grammy-díjat nyert, valamint 51 arany, 30 platina és 13 multiplatina státuszú album fűződik a nevéhez. Színésznőként legalább ilyen sikeres karriert futott be, kétszer kapott Oscar-díjat, ötször Emmy-díjat, 12 alkalommal Golden Globe-ot, de rendezett is, volt producer, forgatókönyvíró, fényképész, író és aktivista. A The Streisand Foundation elnevezésű alapítványa több millió dollárt adományozott különböző jótékony célokra, kutatásokra.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top