Archív

Népirtás, avagy nem funkcionál a májam

schw gr

Werner Schwab “radikális komédiáját”, a Népirtás, avagy nem funkcionál a májam című darabot adják elő berlini színinövendékek a szekszárdi Magyarországi Német Színházban.

Az osztrák szerző művét az Európai Színházi Intézet (Europäisches Theaterinstitut) diákjai két alkalommal, kedden 16 és szerdán 13 órakor mutatják be a Deutsche Bühne Ungarn (DBU) színpadán.

portrait-werner-schwabA Schwab-darab az intézet hallgatóinak vizsgaelőadása, amelynek premierje Thomas Donndorf rendezésében múlt hét csütörtökön a berlini TISCH Színházban volt, és várhatóan Brémában, valamint Düsseldorfban is színre viszik.

Az osztrák dráma fenegyerekeként számon tartott Werner Schwab (1958-1994) a DBU-ban ezúttal szinkrontolmács nélkül látható, 1991-es művét magyar színházak eddig keveset játszották, legutóbb 2010-ben az Újvidéki Színház Sorin Militaru rendezésében adta elő. A szerző által radikális komédiának nevezett darab egy bérház lakóinak lappangó konfliktusát megjelenítve az osztrák kispolgári világ provokatív karikatúráját nyújtja a közönségnek.

Frank Ildikó, a társulat vezetője az MTI-nek elmondta: a szekszárdi előadásokat, amelyekre gimnáziumok tanulóit hívták meg, közönségtalálkozó, beszélgetés követi; a DBU mindkettőt a Baden-württembergi Duna Menti Svábok Kulturális Egyesületének támogatásával rendezi meg.

A bemutató és a találkozó a DBU egy tavaly indított európai uniós programjának folytatása, amely a kultúrák közötti párbeszédet és a színházi alkotó folyamat megismerését szolgálja. A hatéves projektben a színház azt vállalta, hogy összesen 164 foglalkozást rendez dél-dunántúli partnerintézmények, általános iskolák, gimnáziumok diákjainak.

Forrás: MTI

Rittenberg Werner Schwab

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top