Archív

Magyarország ismét eltűnt!

RONTAS

Reggelre kelve a Duna jobb partján Ausztria szépséges tájai terültek el, s a Mária Terézia híd (előző nap még Lánchídként ismerték!) pillérei egyik oldalt Ofenburg, a büszke osztrák város, a másikon viszont a Nagy Morávia néven emlegetett ország Pešť nevezetű településének rakpartjára támaszkodtak.

2009-ben Magyarország egyik napról a másikra nyomtalanul eltűnt. Reggelre kelve a Duna jobb partján Ausztria szépséges tájai terültek el, s a Mária Terézia híd (előző nap még Lánchídként ismerték!) pillérei egyik oldalt Ofenburg, a büszke osztrák város, a másikon viszont a Nagy Morávia néven emlegetett ország Pešť nevezetű településének rakpartjára támaszkodtak.

TER

A borító és a térkép Papp Sándor munkája.

Minderre a különös jelenségre természetesen ma már senki nem emlékszik, mivel az akkori, „kifacsart történelmet” létrehozó időtörést a két tizenéves lány, Angi és Endzsi azóta már rendbehozta. Ám aki mégis kíváncsi, milyen lett volna a történelem, s milyen a jelen, ha annak idején a hazát kereső magyar törzsek nem találnak rá a Kárpát-medencére, az olvassa el Böszörményi Gyula különös, hátborzongató regényét (RONTÁSŰZŐK – AZ IDŐKÚT), ami Hankiss Elemér Le is út, fel is út – Mi volna, ha Magyarország egyik napról a másikra eltűnne? című esszékötetének regényes-varázslatos továbbgondolása.

Most pedig a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából végre megjelent a RONTÁSŰZŐK regénysorozat második kötete, melynek alcíme A GYÁSZNÉMBER!

A kőbányai ikerlányok ismét hajmeresztő időtörésbe csöppennek, mely során Magyarországot egyik óráról a másikra elnyeli a millió évekkel korábban országunk területén hullámzó Pannon-tenger. A regény újra csak azt a kérdést veti fel: vajon milyen volna a világ, ha egy, a 13. században bekövetkezett természeti katasztrófa miatt az őseinknek csupán néhány sziget jutott volna életterül. Milyen lenne ma a Vizungar Köztársaság, s hogyan alakult volna Európa történelme, ha a közepén beltenger hömpölyög?

Böszörményi Gyula (olvasóinak csak Gyula bátyó) alternatív történelmi regénye, bár ifjúsági irodalomként értelmezhető, játékos kérdésfeltevései közepette a felnőttek számára is számos elgondolkodni valót ad.

A szerző december 16-án délelőtt 11-12h és délután 17-18h között dedikálja új regényét a Lámpagyújtás Karácsonyi Könyvvásár és Szalon keretében a WestEnd City Center 1. emeletén, a H&M-nél.


„Olvass, és a világ hűséges kiskutya módjára hever a lábad elé, vagy told félre a könyveket, ám akkor soha nem érted meg, miért vicsorog rád.”

Gyula bátyó

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top