+ Film

Performansz-pályázatot hirdet a berlini Collegium Hungaricum

A pályázat tematikája a kultúra, megismerés és tudás átrendeződése, újra tervezése.

Pályázatot írt ki előadó- és képzőművészek számára a Montag Modus performanszművészeti programsorozatán való alkotói részvételre a Collegium Hungaricum Berlin (CHB).

A pályázaton táncművészeti előadások mellett installációkkal, videókkal és egyéb performatív típusú alkotásokkal is lehet indulni.

A Montag Modus a CHB kéthavonként jelentkező sorozata, amely a performatív művészet különböző aspektusait vizsgálja, különös hangsúlyt fektetve a képzőművészet, a tánc, a teória és a zene találkozásai pontjaira. A 2015 májusában indult sorozat alkalmanként három produkciót mutat be; eddigi 11 eseményén több mint 70 magyar és nemzetközi alkotó lépett föl nagy sikerrel.

A program 2016-ban a káosz és az entrópia témáját járta körül, idén pedig az újrarendeződés kerül a sorozat fókuszába; egy olyan stádium, mely elválaszthatatlanul összekapcsolódik az entrópiával. A 2017-es évad

valóságunk és értékrendszerünk felépítésének szüntelenül változó mechanizmusát világítja meg: a digitalizmus forradalmasította a szokásainkat, viselkedésünket és elvárásainkat, hatást gyakorol identitásunkra és kultúránkra, miközben magának a tudásnak a természetét is átformálja

– közölte a CHB.

Az intézet bármely performatív típusú művészeti területről várja azon alkotók jelentkezését, akik egyéni művészi megközelítésükben munkájukkal egy sajátos nézőpontot kínálnak a Montag Modus program 2017. évi tematikájára.

Az április 10-i eseményre új és már bemutatott produkciókkal egyaránt lehet jelentkezni a február 3-i határidőig.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top