+ Design

Zokogjunk: Hello Kitty a kézművesek portékáin!

korondi hello kitty

Érdekes motívummal egészítette ki egy korondi fazekasmester hagyományos motívumait:

Érdekes motívummal egészítette ki egy korondi fazekasmester hagyományos motívumait, számolt be róla a kolozsvariradio.ro. Hello Kitty

A különleges darabot egy kézműves vásárolta meg, miután hallotta valakitől, hogy van ilyen. A friss szerzeményről készített fotót megosztotta a közösségi oldalon. Innen derült ki az is, hogy elrettentő példának szánják, szívesen bemutatják kézművességgel kapcsolatos eseményeken.

A vásárló bejegyzésében azt írja, kézműves fórumokon értesült róla, hogy létezik ilyen rajzfilm figurás korondi tányér, ez a kézművesek között felháborodást váltott ki. Korondon több hasonló tányért is láttak, de ez volt a legkiemelkedőbb a „műfajban”. A vásárló a képleírásban azt írja:

Nem célunk a készítővel szembeni áskálódás, ezért nem tárjuk fel a kilétét. Annyit elárulhatunk a tisztánlátás kedvéért, hogy egy korondi fazekasmester műhelyében készült, tehát nem mi montázsoztunk össze.

A fotóhoz érkezett hozzászólások alapján, nem nyerte el a kézműves társadalom tetszését a korondi újítás. Néhány hozzászóló azonban úgy véli, nincs igény az autentikus népművészetre, ezért természetes, hogy a korondi keramikusok között is van olyan, aki a piaci igényt próbálja kielégíteni és megélni a munkájából. Hello Kitty Hello Kitty

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top