Fénysebességgel pörög az interneten az internet veszélyeiről szóló videó

wo ist klaus

Vannak benne nagy dudák, erőszak és kislányt édesgető cukros bácsi. A film címét három hónap alatt sem fogod kitalálni, úgyhogy inkább nézd meg.

Népszerű az a reklámfilm, amely a való világba ülteti át az internetes veszélyeket; eddig több mint 17 ezren nézték meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által terjesztett videót.

A szpot egy, az internet tudatos használatára felhívó német reklámfilm hazai verziója, amely érzékletes módon hívja fel a szülők figyelmét arra, hogy a gyerekeket az online térben ugyanúgy meg kell védeni a veszélyektől, ahogyan azt a való életben tennénk.

A Wo ist Klaus? – Hol van Klaus? társadalmi célú hirdetés – a http://nmhh.hu/videotar oldalon megtekinthető – magyar változatát a klicksafe.de engedélyével az NMHH készítette el, amelynek kapcsán a szervezet 7+1 hasznos internetes tudnivalóra hívja fel a figyelmet.

Ezek között szerepel, hogy az ember internetes jelenléte könnyen visszakereshetővé és azonosíthatóvá válik, ezért fontos a személyes adatok védelme, illetve a jó jelszóválasztás; emellett a zaklatást a neten sem kell eltűrni, “mást bántani a neten is ciki”, és soha nem tudhatjuk, egy a chatszobában ki van a másik oldalon. Szó esik a szűrőszoftverekről, illetve arról, hogy honnan lehet őket letölteni, és ismertetik, hogy az NMHH által üzemeltetett gyermekbarat.nmhh.hu és az internethotline.hu oldalak segítséget nyújtanak internetes zaklatás és más online veszélyek észlelése esetén.