+ Média

Fénysebességgel pörög az interneten az internet veszélyeiről szóló videó

internet

Vannak benne nagy dudák, erőszak és kislányt édesgető cukros bácsi. A film címét három hónap alatt sem fogod kitalálni, úgyhogy inkább nézd meg.

Vannak benne nagy dudák, erőszak és kislányt édesgető cukros bácsi. A film címét három hónap alatt sem fogod kitalálni, úgyhogy inkább nézd meg.

Népszerű az a reklámfilm, amely a való világba ülteti át az internetes veszélyeket; eddig több mint 17 ezren nézték meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által terjesztett videót.

A szpot egy, az internet tudatos használatára felhívó német reklámfilm hazai verziója, amely érzékletes módon hívja fel a szülők figyelmét arra, hogy a gyerekeket az online térben ugyanúgy meg kell védeni a veszélyektől, ahogyan azt a való életben tennénk.

A Wo ist Klaus? – Hol van Klaus? társadalmi célú hirdetés – a http://nmhh.hu/videotar oldalon megtekinthető – magyar változatát a klicksafe.de engedélyével az NMHH készítette el, amelynek kapcsán a szervezet 7+1 hasznos internetes tudnivalóra hívja fel a figyelmet.

Ezek között szerepel, hogy az ember internetes jelenléte könnyen visszakereshetővé és azonosíthatóvá válik, ezért fontos a személyes adatok védelme, illetve a jó jelszóválasztás; emellett a zaklatást a neten sem kell eltűrni, „mást bántani a neten is ciki”, és soha nem tudhatjuk, egy a chatszobában ki van a másik oldalon. Szó esik a szűrőszoftverekről, illetve arról, hogy honnan lehet őket letölteni, és ismertetik, hogy az NMHH által üzemeltetett gyermekbarat.nmhh.hu és az internethotline.hu oldalak segítséget nyújtanak internetes zaklatás és más online veszélyek észlelése esetén.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top