+ Tudósítás

Athénnél beadta a kulcsot Végvári Tamás kajakja

végvári tamás

Végvári Tamás hajójában teleltek már tyúkok, törték meg kikötőben és volt kamion mögé ragasztószalagozva is a 4000 kilométeres európai körúton.

Négyezer kilométer után cserére szorul az Európa körbekajakozásán dolgozó Végvári Tamás hajója, aki Athén partjaitól tért haza, hogy felkészüljön útja őszi folytatására.

Az elmúlt években Végvári Tamás hajójában teleltek már tyúkok, törték meg kikötőben és volt kamion mögé ragasztószalagozva is. A megtett út során kajakja eddig remekül szolgált a kemény feltételek ellenére is, de most már megtört, megkopott, több helyen ereszt is – olvasható a sportember közleményében.

A sportoló 25 ezer kilométeres utazása 2012-ben indult Budakalászról, majd a Dunán, a Fekete-tengeren, Isztambulon át a Márvány- és az Égei-tenger partvidékén több mint 4 ezer kilométert tett meg Athénig.

A görög főváros elérése óriási dolog. Egyfelől azért, mert ez az egyik legdélebbi pont, másrészt innen nyílik meg az út Gibraltár felé

– mondja Végvári Tamás, aki jelenleg Magyarországon készül a következő táv megtételére. Tervei szerint szeptember végén északnak fordulva folytatja útját Korintosz, majd Albánia felé.

Végvári Tamás tizennyolc évvel ezelőtt kajakozott már Dél-Amerikában, a Tűzföldön, a Horn-fok közelében és Norvégia fjordjaiban is. A Vadvízi Egyesület alapító elnökeként, oktatóként és túravezetőként bejárta Európa vadvizeit Ukrajnától Korzikáig, de a Himalájában is evezett már.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top