+ Színház

Így járnak az árulók! – felakasztottak egy bábut a Corvin közben

így járnak az árulók

A budapesti VIII. kerületben, a Corvin közben látható: egy felakasztott bábu, amelyre a „Így járnak az árulók” felirat került.

A cikkünk egy különös látványelemre hívja fel a figyelmet, amely a budapesti VIII. kerületben, a Corvin közben látható: egy felakasztott bábu, amelyre a „Így járnak az árulók” felirat került.

Az elem a Mi vagyunk ’56! című színházi előadás része, amelyet a Független Színház Magyarország készített, és amely az 1956-os forradalom idején játszódik.

A 444.hu kiemeli, hogy bár a bábura felkötött felirat zavarba ejtő lehet a járókelők számára, nem egy demonstrációs eszközről van szó, hanem egy színházi előadás díszleteleméről. Az előadás a forradalom október végi, november eleji időszakában játszódik, interaktív jelleggel.

A nézők az előadás során saját maguk is forradalmárokká válnak, és aktívan részt vesznek a történésekben, amelyeket négy főszereplő irányít.

Az alkotók külön kiemelik, hogy a főszereplők alakjait valós roma forradalmárok inspirálták, akiknek történeteit és dilemmáit osztják meg a nézőkkel.

A darab célja, hogy a közönséget a színpadi harctér részesévé tegye, ahol az összefogás és az egymásra figyelés kiemelt szerepet kap, hiszen a mottó szerint „senkit nem hagyunk hátra.”

Az előadásokat október 23-án, három különböző időpontban tartják, ingyenesen, azonban előzetes regisztráció szükséges a részvételhez.

(Írásunk a telex.hu cikke alapján készült)

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top