+ Zene

Robbie Williams vallomása Liam Payne haláláról: 31 évesen én is küzdöttem a démonaimmal

Robbie Williams Liam Payne

Robbie Williams megható tisztelgéssel emlékezett meg a One Direction énekeséről, Liam Payne-ről, aki ezen a héten hunyt el.

Robbie Williams megható tisztelgéssel emlékezett meg a One Direction énekeséről, Liam Payne-ről, aki ezen a héten hunyt el, miután kiesett egy buenos aires-i hotel erkélyéről.

Williams mentorként segítette a One Directiont, amikor a banda 2010-ben versenyzett az X-Factor műsorában, és azóta is baráti kapcsolatot ápolt Payne-nel és a csapat tagjaival.

Williams elmondta, hogy „sokk, szomorúság és zavarodottság” tölti el Payne halála miatt, és visszaemlékezett arra, amikor először találkozott Payne-nel és a zenekar többi tagjával.

„Mindannyian szemtelenek és kedvesek voltak. Élveztem a könnyed csipkelődést, és eszembe jutottak azok az idők, amikor én voltam az a szemtelen figura, aki piszkálta a korábbi popsztárokat, amikor a Take That-ben voltam. Azóta többször kereszteztük egymás útját, és mindegyiküket nagyon kedvelem. Liam küzdelmei és megpróbáltatásai nagyon hasonlóak voltak az enyéimhez, ezért természetes volt, hogy megpróbáljak segíteni, ahogy tudtam. Meg is tettem.”

Payne hotelszobájában kábítószerfogyasztásra utaló eszközöket találtak, és ő maga is nyíltan beszélt korábbi alkohol- és droghasználati problémáiról. Williams a saját függőségével kapcsolatos tapasztalatait is megosztotta az emlékezés során.

„Én is küzdöttem a démonaimmal 31 évesen” – írta Williams, utalva arra, hogy Payne ugyanennyi idős volt halálakor. „Visszaestem. Fájt. Fájt, mert visszaestem. Visszaestem számos fájdalmas ok miatt. Emlékszem, amikor Heath Ledger meghalt, azt gondoltam: ‘Én leszek a következő’. Isten kegyelme és/vagy a vak szerencse folytán még mindig itt vagyok.”

Williams arra szólította fel a közvéleményt, hogy legyenek kedvesebbek és együttérzőbbek a hírességekkel szemben, akik nehézségekkel küzdenek a magánéletükben. „Még a híres idegeneknek is szükségük van az együttérzésetekre” – mondta.

Majd nagybetűkkel hozzátette: „Nem tudjuk, mi történik az emberek életében. Milyen fájdalmat élnek át, és mi készteti őket arra, hogy úgy viselkedjenek, ahogy viselkednek. Mielőtt ítélkeznénk, engedjünk meg egy kis megértést. Mielőtt bármit is írnál az internetre, gondold át: ‘Tényleg szükségem van arra, hogy ezt közzétegyem?’ Mert valójában ezt teszed. Gondolataidat publikálod, amelyeket bárki elolvashat. Még ha nem is gondolod, hogy a hírességek vagy családjuk valóban léteznek, akkor is. Hús-vér emberek, rendkívül érzékenyek.”

A halottkém jelentése szerint Payne több sérülést szenvedett a harmadik emeleti erkélyről való zuhanás során, és halálakor egyedül volt.

Payne globális rajongótábora mellett egykori zenésztársai is egyéni tisztelgésekkel emlékeztek meg róla, valamint közösen is kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben többek között azt írták: „Az együtt megélt emlékek örökké velünk maradnak.”

Williams életét – beleértve a drogokkal való küzdelmeit – egy különleges életrajzi film, a Better Man fogja bemutatni, amelyet Michael Gracey, A legnagyobb showman rendezője készít, és december 26-án kerül a mozikba. A filmben egy CGI majom alakítja Williams-t.

(Ez a cikk a The guardian írása alapján készült)

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top