+ Irodalom

Séra András négy évnyi privát naplója – ingyenesen elérhető

Séra András

A Librarius portál vendégszerzőjének, Séra Andrásnak legújabb kötete az Országos Széchényi Könyvtár honlapján már elérhető.

Négy év kulturális kalandjai, és egy privát napló titkai

A Librarius portál vendégszerzőjének, Séra Andrásnak legújabb kötete az Országos Széchényi Könyvtár honlapján már elérhető. Privát olvasónaplóját tárja az érdeklődők elé, ami négy év kulturális kalandozásaiba vezeti be az olvasót.

„Vannak olyan rokonok és ismerősök, akik még nálam is szűkszavúbb jegyzeteket/naplókat készítenek az életükről. Szerzetesi rendszerességgel írják fel a hőmérsékletet és az időjárást, a napi testsúlyt, edzést, elfogyasztott élelmiszereket, és egyebeket. Ilyesmi engem nem vonzott, viszont ellenállhatatlan vágyat éreztem egy idő után arra, hogy naplózni kezdjem a befektetéseimet és az olvasmányélményeket. Több füzet van már tele a jegyzetekkel. Ebből a két irányú „hóbortból” kínálom fel most az olvasóközönség számára a másodikat, a privát olvasónaplót, azt, amit közel négy évig írtam 2020 és 2024 között.”

A fenti sorok Séra András Privát olvasónapló című legújabb írásának előszavából egy kis részlet.

Saját magának kezdte írni ezt a naplót hagyományos módon kézzel, tollal és füzetbe. Rájött aztán, hogy ha egészen kis részét, néhány személyes fejezetet kivesz ebből a naplóból (ami főleg nem is rá, hanem inkább másokra vonatkozik), akkor hasznos lehet ez a jegyzet az érdeklődőknek.

„Ha lírai élménytől nem is buzog, de talán a szikár, lényegretörő mondatok mégis kínálnak inspirációt és útmutatást.” – jegyzi meg szintén a könyv előszavában. Így aztán begépelte az egészet, fotókkal is kiegészítette, könnyen olvasható formába szerkesztette, és aztán felajánlotta a szélesebb olvasóközönségnek: az Országos Széchényi Könyvtárnak.

Ezt kínálja tehát most vendégszerzőnk érdekességként és olvasmányélményként a csendesebb őszi estékhez. Négy év kulturális kalandjait: könyvek, filmek, múzeumok, és különleges helyszínek, avagy Séra András naplózott élményei 2020 és 2024 között.

Az Országos Széchényi Könyvtár honlapján pdf formátumban elérhető itt:

https://mek.oszk.hu/25900/25951/25951.pdf

Séra András minden írása a Librariuson

Népszerűek

To Top