+ Színház

Hadházi László kapja az első csillagot

Hadházi László

Hadházi László önálló estjeivel 2011 óta 927 alkalommal lépett színpadra, előadásaira a nézők 401 ezer 261 jegyet váltottak.

Dumaszínház csillagai stand-up sétányt avattak a Corvin negyedben, az első csillagot Hadházi László Karinthy-gyűrűs humorista kapta.

A csillag névadójának kiválasztása statisztikai alapon történt, vagyis összesítették, hogy az elmúlt 20 év alatt a nézők hány jegyet vásároltak az egyes fellépőkre – közölte a Dumaszínház Kft. szerdán.

Hadházi László önálló estjeivel 2011 óta 927 alkalommal lépett színpadra, előadásaira a nézők – vidéken és Budapesten összesen – 401 ezer 261 jegyet váltottak.

Az első csillagletételen, október 15-én a Corvin Dumaszínház előtt köszöntőt mondott Litkai Gergely, a magyar stand-up comedy egyik megteremtője, a Dumaszínház produkciós vezetője és Kovács András Péter, a Dumaszínház társulatának egyik legrégebbi tagja.

Az eseményt ezt követően kétévente rendezik meg.

Hadházi Lászlóról írja a Dumaszínház:

30 éve a pályán, de ha a nevét hallják, sokan még így is azt hiszik, egy afrikai orvos, pedig Karinthy-gyűrűs humorista.

1971 óta ír, de csak a kilencvenes évek közepétől jelennek meg írásai vicces lapokban. Több könyv társszerzője kollégáival.

Nekem 8. /Litkai – Hadházi/

Megint 8. /Litkai – Hadházi/

A Föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája /Pataki Balázs – Litkai Gergely – Kovács András Péter – Hadházi László/

Korábban rádiós műsorvezető, de ma már kizárólag a Rádiókabaré szerzője és előadója. Egy-két televíziós produkcióban is feltűnt, majd a Showder Klub nevettetője lett. A Dumaszínház társulatának egyik alapító tagja.

Negyvenhetes cipőt hord.

Példaképe Malcolm Young az AC/DC ritmusgitárosa.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top