+ Film

Sokkolta a közönséget a Demi Moore főszereplésével készült mozi

Cannes Demi Moor

Fargeat tényleg az egyik legérdekesebb kortárs rendező. Demi Moore és Margaret Qualley is szenzációs. Hihetetlenül zsigeri élmény!

Felforgató, zseniális, undorító, szépséges, groteszk, felejthetetlen – Coralie Fargeat új filmje biztosan mély nyomot hagy minden nézőben. A szer október 10-én kerül a magyar mozikba, az ADS forgalmazásában.

Május 19-én, a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be Coralie Fargeat legújabb filmje, A szer (The Substance), ahol elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. Az erős és felejthetetlenül abszurd képekkel megkomponált testhorror főszerepében Demi Moore-t, Margaret Qualley-t és Dennis Quaidet láthatjuk.

Elisabeth Sparkle híres színésznő, menő fitnesz műsorral. Az 50. születésnapján azonban kirúgják, ugyanis a stúdió egy fiatalabb lányt akar a helyére. Elisabeth összetörik, és a feketepiacon szerez magának egy olyan szert, amellyel létrehozza önmaga fiatalabb változatát, csak sokkal jobb kiadásban. A szabály, hogy hétnaponta cserélniük kell, ki van épp „életben”. A fiatalabb én azonban túl mohóvá válik, ez pedig kihat Elisabeth életére is.

A szeptemberi premier óta záporoznak a nézők sokkoló élményei: „A szer jobb, mint a körülötte lévő hájp. Imádtam Coralie Fargeat fergeteges filmes vízióját a szépségről és a horrorról.” – írja egy X-felhasználó.

„Egyszerre volt undorító, groteszk és csodásan szomorú.” – dicséri egy másik.

„Ez több, mint egy film. Ez valóság. Ez művészet. Minden filmnek ilyennek kellene lennie. [Coralie Fargeat] kérlek soha ne hagyd abba. Soha nem éreztem magam egyszerre ennyire kényelmetlenül, felcsigázva, lenyűgözve és fenyegetve.” – lelkendezik egy újabb X-felhasználó.

„A társadalom az igazi szörnyeteg, és a förtelmes önkép, amit általa magunkról kreálunk” – idézi a rendező az egyik kritikát.

„A szer iszonyú vad volt, Fargeat tényleg az egyik legérdekesebb kortárs rendező. Demi Moore és Margaret Qualley is szenzációs. Hihetetlenül zsigeri élmény!” – írja rajongva egy néző.

A szer néhány tengerentúli vetítésén a közönség reakcióit is figyelték, a magukból kikelő nézők az alábbi videóban láthatók. A videóért kattints ide.

A szer szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Midnight Madness szekciójának nyitófilmje volt, ahol a kanadai közönség a legjobbnak szavazta a saját blokkjában, vagyis elnyerte a People’s Choice-díjat. A TIFF-el egyidőben a magyar közönség is láthatta a filmet premier előtt a miskolci CineFesten.

Coralie Fargeat francia rendezőnő 2017-es A bosszú című filmjét szintén az ADS mutatta be itthon (a film elérhető a Scream.hu kínálatában). A bosszú és A szer között Fargeat csak a Sandman: Az álmok fejedelme sorozaton dolgozott, melyben egy részt rendezett.

A filmet még Cannes-ban látta tudósítónk, onnan írt róla:

Kettévált a nő teste a cannes-i vetítésen, orvost kellett hívni a nézőhöz

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top