+ Film

Ki emlékszik még “A nagy ho-ho-horgász” főcímdalára?

A nagy ho-ho-horgász

Talán ez az egyik olyan magyar rajzfilm, amire a mostani, közel 40 éves korosztály igen jól emlékszik, a fiatalabb generációnak már nem biztos, hogy sokat mond a címe. Mennyire imádtuk, amikor felcsendült a főcímdal és várhattuk a legújabb horgászkalandokat!

Sok gyermekben ekkor fogalmazódott meg, hogy ő is igazi horgász szeretne lenni, és olyan izgalmas kalandokban akar részt venni, mint a nagy ho-ho-horgász. Sokuk meg is próbálkozott vele és horgászbotot ragadott, a család férfitagjainak nagy örömére.

Kezdő kis horgászok

Ha mi magunk is a horgászat szerelmesei vagyunk, és szeretnénk a csemeténkkel is megosztani ezt az élményt, akkor fontos, hogy a megfelelő felszereléssel induljunk. A Fishinda horgászbotjainak széles kínálatában igen magas minőségű, mégis megfizethető árú termékeket találunk, amelyek között feltétlenül érdemes szétnézni.

Milyen botot válasszunk?

A horgászbot kiválasztása jellemzően annak a függvénye, hogy milyen módon és milyen halra szeretnénk menni. Ha feeder horgászatra készülünk, a feeder botok közül érdemes válogatni, amelyek lassú folyású folyóvizekre vagy célzott pontyhorgászatra is kiválóak. Erős, strapabíró botok, amelyek a legnagyobb békés halakkal is képesek felvenni a versenyt, és nagyszerűen teljesítenek, ha fárasztásról van szó.

Válasszunk vékony, könnyen kezelhető, karbonszálas botokat, amelyek dobást követően azonnal visszaállnak alaphelyzetbe és ezzel precízebb dobásokat tesznek lehetővé. Bojlis és spiccbotok is jól jöhetnek, ha békés halakra megyünk, de a bot mérete és tartóssága meg fogja határozni a vele horgászható halak fajtáját és méretét.

Ragadozó halakra külön speciális botot vásároljunk, amely alkalmas a pergetésre. Ez ugyanis a legnépszerűbb módszere a ragadozó halakra történő “vadászatnak”, így a stílusunknak és technikánknak megfelelően válasszunk a karbonszálas pergető botok közül.

Ha többféle technikát is előnyben részesítünk és nem fordultunk el egyik szakág felé sem erőteljesebben, akkor az univerzális botok is megfelelőek lehetnek. Ezek a horgászbotok azoknak tökéletesek, akik egyetlen egyet szeretnének csak használni, lehetőség szerint különböző technikákra. Fontos, hogy a bot kellően érzékeny, mégis erős és tartós legyen.

Mivel ismerkedjen a gyerek?

Gyerekek számára először a spiccbotot szokták javasolni, amelyet rendkívül könnyű kézben tartani, megtanulható általa néhány alapvető felszerelés összeállítása, és nem okoz különösebb nehézséget a berántása sem.

Először az a lényeg, hogy a gyermek rájöjjön, tetszik-e neki a horgászat, örömét leli-e benne, és csak ezután érdemes komolyabb felszereléssel ellátni, és megízleltetni vele akár a feeder, akár a pergetés technikáját.

Vásárlási tanács

A Fishinda oldalán számtalan horgászbot közül válogathatunk és találunk olyat is, ami egy kezdő számára tökéletes. Érdemes alaposan átböngészni a kínálatot, és annak megfelelően dönteni, hogy pontosan milyen elképzelésünk van: milyen vizekre és milyen halakra tervezünk menni az elkövetkező időszakokban.

Népszerűek

To Top