+ Színház

Kulka János visszatérése a színház világába érzelmileg gazdag pillanat

kulka jános

Kulka János nemcsak a színpadon aktív, hanem zenei pályafutása is figyelemreméltó. Szeptember elején közös koncertet adott Csákányi Eszterrel.

Kulka János visszatérése a színház világába különleges és érzelmileg gazdag pillanat. Az RTL Fókusz című műsorában Kulka arról beszélt, milyen érzés volt több év után újra színpadra lépni.

Az Orlai Produkciós Iroda Halál Velencében című, egyszemélyes előadásában a Jurányi Házban játszik, ahol Thomas Mann híres novellájának részleteit egy közel húsz évvel ezelőtti hangoskönyv-felvétel alapján adja elő, miközben néma játékkal kíséri azt.

A történetben egy idős karmestert alakít, aki emlékein keresztül szembesül saját múltjával és rejtett személyiségével.

A rendező, Csuja László kiemelte, hogy Kulka János mindent gesztusokkal és tekintetével fejez ki, ami különleges érzelmi mélységet ad az előadásnak.

Kulka sztrókja után kétséges volt, hogy valaha is színpadra léphet-e, de 2019-ben már újra szerepelt a Dollár Papa és Gyermekei társulat Árvácska című előadásában.

Mostani színházi visszatérése kapcsán arról beszélt, hogy „megújult”, és kevesebbet aggódik az életén, de gyakran álmodik gyerekkoráról, visszatérve egykori énjéhez.

Kulka nemcsak a színpadon aktív, hanem zenei pályafutása is figyelemreméltó. Szeptember elején közös koncertet adott Csákányi Eszterrel, és előadott néhány dalt Pálmaszív című lemezéről.

Az éneklést terápiás céllal is használja, különösen beszédzavara, az afázia kezelésére. Visszavonultan él, gyógytornász és pszichológus segíti mindennapjait. Kulka János idén tavasszal a Nemzet Színésze lett, miután Tordy Géza halálát követően megválasztották erre a címre.

Az őszintesége és egyszerűsége továbbra is sugárzik, ahogy saját életéről, mindennapi tevékenységeiről és az alkotói folyamatról beszél, amely szervesen kapcsolódik ahhoz, ahogy a színházat és az előadóművészetet megéli.

(Írásunk a Telex.hu cikkének szemlézésével készült)

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top