+ Fotó

Mucsi Zoltán őrületes viccet csinált ismert politikusokból, színészekből

Mucsi Zoltán

Politikusokat, színészeket, előadóművészeket és képzőművészeket is megidéz Mucsi Zoltán színész Marosi Viktor fotósorozatában.

Politikusokat, színészeket, előadóművészeket és képzőművészeket is megidéz Mucsi Zoltán színész Marosi Viktor fotósorozatában, amely MUCSI12X+A TÖBBI címmel szombattól látható kiállításon a Freyler Art Galériában, Budapesten.

A koronavírus-járvány időszakában készült különleges sorozatban Mucsi Zoltán megjelenik Karl Lagerfeldként, Albert Einsteinként, Steve Jobsként, Jokerként és Rambóként is.

A kiállításon látható 18 portré a korábban az Európa Kiadó gondozásában megjelent, eredetileg edukatív, online fotósorozatnak szánt MUCSI12X+A TÖBBI című fotókönyv kibővített tartalma. A kiállításon a portrék mellett werkfotók is láthatók – írják.

A tájékoztató idézi Marosi Viktor médiaalkotót, fotóst, aki arra emlékeztet, hogy a koronavírus-járvány időszaka alatt találták ki Mucsi Zoltánnal együtt, hogy a színész bújjon bele ismert, valós és kitalált karakterekbe, így hozva létre kulturális és történelmi reflexiókat.

„Három hosszú napra összebútoroztunk egy fotóstúdióban, aztán a harmadik nap végén nem akartunk hazamenni. Mert jó volt együtt gondolkodni, vitázni, alkotni, főleg egy olyan időszakban, amikor az alkotás öröme luxuscikknek számított”

– hangsúlyozta Marosi Viktor, hozzátéve: a Freyler Art Galériában bemutatják azokat a képeket is, amelyek végül nem kerültek be a könyvbe, valamint néhány olyan kép is előkerül, amely egy-egy karakterre adott közös interpretációjuk, játékos reakciójuk.

A fotókiállítás először Marosi Viktor szülővárosában, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban mutatkozott be.

Marosi Viktor médiaalkotó, fotós, autodidakta módon kezdett el fényképezni. Fő területe a portréfotózás. Korábban L.A. Analogue címmel Los Angelesben készített utcafotóiból nyílt kiállítása, Macropolis című tárlatán a világ több nagyvárosában készült portréit mutatta be, de nagy sikert aratott a hazai politikusok portréiből álló sorozata is.

Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, népszerűségét Jancsó Miklós Nekem lámpást adott az Úr Pesten (1999) című filmjével szerezte, később Antal Nimród Kontroll című filmjében az ellenőrt alakította.

A legfrissebb képzőművészeti hírek

Népszerűek

To Top