+ Zene

Lady Gaga új lemeze holnap jelenik meg

Lady Gaga oscar

Lady Gaga: És egy gyakorlott zongoristát kértem fel, Alex Smith-t, hogy legyen velem a jeleneteim során…

Lady Gaga énekesnő és színésznő bejelentette, hogy hamarosan megjelenik egy új, 13 dalból álló kísérő album, amely kapcsolódik Joker: Folie à Deux című filmben játszott szerepéhez.

Az énekesnő és színésznő korábban már utalt erre a hírre a közösségi médiában, és most megerősítette, hogy a Harlequin című album szeptember 27-én jelenik meg.

Az album dallistája arra utal, hogy a filmben hallható feldolgozások, mint például a Get Happy és az Oh, When the Saints, új dalokkal keverednek majd. Gaga már bejelentette, hogy hetedik stúdióalbuma első dala októberben jelenik meg, míg a teljes album februárban lesz elérhető.

Óriásplakátokon a 6,5-ös szám szerepelt a Harlequin album leleplezésének előkészületeként.

Gaga Harleen Quinzelt alakítja a rendkívül sikeres DC-thriller, a Joker zenés folytatásában, Joaquin Phoenix oldalán.

„Írtam egy keringőt a filmhez” – mondta Gaga a Vogue-nak nemrégiben.

„És egy gyakorlott zongoristát kértem fel, Alex Smith-t, hogy legyen velem a jeleneteim során. Vannak pillanatok a filmben, amikor egy felnőtt nőt játszom, aki úgy énekel, mint egy kislány. És úgy mozog a világban, mintha valami gyermeki éretlenség lenne benne, amit érdekesnek találtam.”

A film szeptember elején debütált a velencei filmfesztiválon vegyes fogadtatás mellett. Peter Bradshaw, a The Guardian kritikusa szerint „ugyanolyan harsány, nehézkes és gyakran egyenesen unalmas”, mint az eredeti, de megjegyezte, hogy „javulás” is tapasztalható.

A Joker két Oscar-díjat nyert, és több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte a 2019-es premierje után. A nyitó hétvégén 96 millió dollárt hozott, de a folytatás várhatóan kevesebbet, 70 millió dollárt fog elérni. A Rotten Tomatoes jelenlegi értékelése 63%, szemben az eredeti 69%-ával.

Gaga a közelmúltban sikert aratott Bruno Marsszal a Die With A Smile című duettben. A dal négy hete vezeti az amerikai Billboard 200 listáját. Emellett részt vett a párizsi olimpia megnyitó ünnepségén is.

A Joker: Folie à Deux Gaga legújabb nagyvásznas szerepe a Csillag születik és a Gucci-ház után. Emellett a American Horror Story című sorozatban is feltűnt a televízióban.

(A cikk a The Guardian írása alapján készült)

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top