+ Film

Gothár, Bereményi, Koltai, Selmeczi, Őze – Megáll az idő

Megáll az idő

A Megáll az idő című filmet ma este, azaz szeptember 24-én láthatod a Duna Word csatornáján 22 óra 35 perces kezdettel.

A Megáll az idő rövid története:

Budapest, 1956. november 4. Köves István és Bodor László az éjszaka leple alatt, a romos utcán elássák fegyvereiket. Köves vöröskeresztes teherautón elhagyja az országot. Felesége egyedül marad két fiával, Gáborral és Dinivel.

A hatvanas évek elején megjelenik náluk a börtönből akkor szabadult Bodor. Ő lesz a család új feje. Gábor az orvosi egyetemre készül, bár tudja, hogy apja miatt nem sok reménye van a felvételre. Dini gimnazista.

Megáll az idő

Szukics Magdába szerelmes, és a negyedikes Pierre-t bámullja. Az iskolabálokon rock and roll szól, Elvist bálványozzák és utánozzák. Dinit egyre mélyebb válságba sodorják bontakozó érzelmei, nevelőapja megalkuvó intelmei és a felnőtt világ sok más ellentmondása.

Miután egy botrány miatt Pierre-t kizárják a gimnáziumból, egy lopott autón Dini és Magda is elindul vele Nyugatra.

Megáll az idő

A film díjai: a Magyar Játékfilmszemle alkotói díjai Bereményi Gézának, Gothár Péternek, Koltai Lajosnak, Őze Lajosnak és Selmeczi Györgynek. Cannes-ban a francia ifjúsági miniszter különdíját, New Yorkban a kritikusok díját, Taorminában II. díjat, Chicagoban Ezüst Hugó díjat, Brüsszelben Aranykor-díjat kapott.

Az 1982-ben készült 96 perces magyar filmet Gothár Péter rendezte, operatőr Koltai Lajos, zene Selmeczi György, a forgatókönyvet Gothár Péter, Bereményi Géza és Kelecsényi László írta.

Megáll az idő

A Megáll az idő című filmet ma este, azaz szeptember 24-én láthatod a Duna Word csatornáján 22 óra 35 perces kezdettel.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top