+ Film

David Graham nagylelkűen bánt a tehetségével és idejével

David Graham

David Graham mindig csodálatos barát volt számunkra itt, az Anderson Entertainmentnél. Nagyon fogsz hiányozni.

David Graham, aki ismert karakterek hangját adta a Thunderbirds és a Peppa malac című sorozatokban, 99 éves korában elhunyt, erősítették meg a hírt.

A Londonban született sztár olyan ikonikus szereplők hangját keltette életre, mint a gonosz Dalekok a Doctor Who-ban, valamint a Thunderbirds bábkarakterei, köztük az akvanauta Gordon Tracy, a tudós Brains és Lady Penelope sofőrje, Aloysius „Nosey” Parker, abban a sorozatban, amelyben egy titkos szervezet próbálta megmenteni a világot.

Jamie Anderson, a Thunderbirds alkotójának, Gerry Andersonnak a fia, a PA Media hírügynökségnek elmondta, hogy „nagyon szomorú megerősíteni, hogy David 99 évesen elhunyt”.

Hozzátette: „Néhány héttel ezelőtt még 2000 Anderson-rajongóval voltam egy Gerry Anderson-koncerten Birminghamben, ahol boldog születésnapot kívántunk neki – olyan örömteli alkalom volt.

És most, pár héttel később, itt hagyott minket. David mindig kedves és nagylelkű volt az idejével és tehetségével. És micsoda tehetség!

A Dalekoktól kezdve Nagypapa Malacon át számos Anderson-műsorban szerepelt, köztük Brains, Gordon Tracy és az ikonikus Parker hangját adta. Nagyon fog hiányozni.”

Graham visszatért Parker szerepében az ITV Thunderbirds Are Go című remake-jében, amely 2015 és 2020 között futott, de nem vett részt a 2004-es élőszereplős filmben, ahol Ron Cook játszotta a karaktert.

Az eredeti Thunderbirds 1965-ben indult, és Gerry Anderson, aki 2012-ben hunyt el, valamint második felesége, Sylvia, a Lady Penelope hangját adó színésznő, aki 2016-ban halt meg, alkotta meg.

Az Anderson Entertainment hivatalos fiókja az X-en (korábban Twitter) ezt írta: „David mindig csodálatos barát volt számunkra itt, az Anderson Entertainmentnél. Nagyon fogsz hiányozni, David. Gondolataink David barátaival és családjával vannak.”

Graham Nagypapa Malac szerepét játszotta a Peppa malac című gyerekműsorban, és hangot adott karaktereknek a Ben és Holly apró királysága című sorozatban is.

Személyes szerepei közé tartozott a Doctor Who, a Coronation Street és a Casualty.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top