+ Film

Bezerédi Zoltán, Törőcsik Mari, Garas Dezső, Kubik Anna – Az első kétszáz évem

Az első kétszáz évem

Az első kétszáz évem című filmet ma este, azaz szeptember 20-án láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 22 óra 5 perces kezdettel.

Az első kétszáz évem című film rövid leírása:

Az író – azaz a neves humorista, Királyhegyi Pál – éppen akkor tér haza Amerikából tízévi távollét után, amikor Hitler bevonul Ausztriába. Hallgat a megérzéseire, és inkább visszafordul.

Ismét Nyugatabbra, Angliában próbál szerencsét. A magyar származású angol filmcézárnak köszönhetően munkát talál a filmszakmában, és egy szülésznő szerelmét is elnyeri. Amikor a hölgy csapodár természetére fény derül, az író bánatában megint hazatér.

Még időben, hogy „ne késse le az auschwitzi gyorsot”. A munkaszolgálatos táborban, ahová kerül, humorérzéke segíti a túlélésben… A történet Királyhegyi Pál életéről szól.

Az első kétszáz évem

A forgatáson a rendezővel.

Az 1985-ben készült 99 perces magyar játékfilm rendezője Maár Gyula volt, aki egyben a forgatókönyvet is írta. A filmben szerepel még Major Tamás, Benkő Gyula, Gálvölgyi János és Márkus László. A filmre nagy szereplőgárda állt össze.

Az első kétszáz évem című filmet ma este, azaz szeptember 20-án láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 22 óra 5 perces kezdettel.

Írta, aki látta: „Lebilincselően nagyszerű, fontos film, különlegesen jó, erős karakterű színészi alakításokkal, még a legkisebb epizódszerepekben is! Ezért miegymás bírálhatóságával együtt is megérdemli a 10 pontos értékelést. Bár tudható volt a tragikus végkifejlet, mégis végig erősen fogva tartott.”

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top