+ Film

Cserhalmi György, Ráckevei Anna – Tüske a köröm alatt – Karlovy Vary fődíj

Tüske a köröm alatt

A Tüske a köröm alatt című filmet ma este, azaz szeptember 15-én láthatod a Duna Televízió csatornáján 21 órai kezdettel.

A szakma intrikái, rágalmai elől Hódosi András festőművész kiköltözik egy hortobágyi tanyára.

Itt is konfliktushelyzetbe kerül, mert nem tűri szó nélkül, hogy a környék gazdasági és politikai elitje vadászattal és (adócsaló) libatenyésztéssel pusztítsa a természetvédelmi területet.

A vezető funkcionárius lánya beleszeret Hódosiba. Apja, hogy korrumpálja, tudta nélkül a libatenyésztési buli részesévé teszi Hódosit is. A férfi megalázó tehetetlenségét látva Zsuzsa fellázad apja, egész addigi élete, környezete ellen…

Tüske a köröm alatt

A film többek között Karlovy Vary-ban 1988-ban fődíjat kapott.

Az 1987-ben készült 91 perce magyar filmdráma rendezője Sára Sándor volt, a forgatókönyvet Csoóri Sándor írta, a film zenéjét Eötvös Péter szerezte.

A Tüske a köröm alatt című filmet ma este, azaz szeptember 15-én láthatod a Duna Televízió csatornáján 21 órai kezdettel. A filmet ezen a filmgyűjtő oldalon is láthatod.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top