+ PR-cikk

Egy modern berendezés, ami segít kiszűrni a szennyeződéseket az otthonunk levegőjéből

levegő ionizátor

Az, hogy milyen környezetben élünk, dolgozunk, nagymértékben kihatással van arra, hogy hogyan érezzük magunkat, illetve hogy milyen a közérzetünk. Mivel sok időt töltünk beltéren, ezért többek között a levegő minőségére is nagy figyelmet kell szentelnünk, az ugyanis még az egészségünkre is hatással van.

A levegőbe sajnos számos olyan szennyeződés és mikroorganizmus belekerülhet, amik nagyon zavaróak lehetnek és akár különböző problémákat – például allergiát vagy légúti betegségeket – is okozhatnak. Még rosszabb a helyzet, ha a levegő páratartalma az ideális érték alatt van, a száraz levegő ugyanis irritációt okozhat, például a bőrünk kiszáradhat és emiatt viszkethet.

Szerencsére a technológia fejlődésének köszönhetően ma már nemcsak a filmekben léteznek olyan készülékek, amik a levegő tisztításában és párásításában is hatékony segítséget tudnak nyújtani. Ha be szeretnénk szerezni egy ilyen gépet, akkor a Trotec – LPV párásító berendezései között érdemes nézelődnünk.

Itt többek között olyan modelleket is találunk, amik ionizálók és párásítók egyben. Pontosan mit is jelent ez? Mai írásunkban erről lesz szó.

Mi az a levegő ionizátor?

A levegő ionizátor egy olyan innovatív készülék, ami negatív ionokat bocsát ki annak érdekében, hogy a levegőt megtisztítsa a különböző szennyeződésektől, nemkívánatos mikroorganizmusoktól. Gondolunk itt például a porra, a pollenre, az állatszőrre vagy a baktériumokra.

Vannak olyan modellek, amik nemcsak ezeket tudják kiszűrni a levegőből, hanem a kellemetlen szagmolekulákat is meg tudják kötni. Ilyenek például azok a készülékek, amik AirgoPro ionizátorral vannak felszerelve. Ezekkel még akár a dohányfüst okozta szagokat is hatékonyan el lehet távolítani a levegőből.

Hogyan működik egy ilyen készülék?

A gép által kibocsátott negatív ionok összekapcsolódnak a levegőben megjelenő apró részecskékkel, ezáltal megnövelik a tömegüket, vagyis elnehezítik őket. Ennek hatására azok a földre vagy más felületekre kerülnek, ahonnan könnyebb az eltávolításuk például porszívóval.

Vannak, amik ultraibolya sugárzást használnak a részecskék ionizálásához, ezeket azonban elsősorban az élelmiszeriparban és az egészségügyben alkalmazzák. Azok a készülékek, amiket otthoni használatra terveztek, elektromos töltések segítségével állítanak elő negatív ionokat.

Mi található a levegőben, amit ki kell szűrni?

A levegőben számos olyan szennyeződés, mikroorganizmus, illetve allergén található, amit ki kell szűrni. Ezek közé tartoznak például a porszemek, a pollenek, a mikroszkopikus méretű kórokozók, a baktériumok, a penész spórái, illetve a különböző, kellemetlen szagú, illékony vegyületek.

Nem vitás, hogy az otthonunk, irodánk levegőminőségére oda kell figyelnünk, ha fontos számunkra, hogy a mindennapokban megfelelő legyen a közérzetünk, és az egészségünk se legyen veszélyben. A Trotec – LPV webshopjában kapható ionizáló, párásító készülékek hatékony segítséget nyújthatnak ebben.

Népszerűek

To Top