+ Zene

Céline Dion új erőre kapott a párizsi olimpia megnyitóján

Céline Dion

Ez a fellépés érzelmes és diadalmas pillanat volt Céline Dion számára, aki korábban már úgy gondolta, soha többé nem léphet színpadra.

Céline Dion, a világhírű énekesnő, aki évek óta küzd a merevember-szindrómával, a párizsi olimpia nyitóünnepségén újra színpadra lépett, ahol Édith Piaf „Hymne A L” című dalával varázsolta el a közönséget.

Ez a fellépés rendkívül érzelmes és diadalmas pillanat volt Dion számára, aki korábban már úgy gondolta, soha többé nem léphet színpadra. Az orvosai és környezete is azt mondták neki, hogy ez lehetetlen, így maga az énekesnő is csodának tartja, hogy képes volt megnyitni az olimpiát.

Céline Dion azonban nem kíván itt megállni. Egy közeli ismerőse szerint elhatározta, hogy bebizonyítja, tévedtek azok, akik azt hitték, hogy nem fog többet énekelni.

Bár a merevember-szindrómából való teljes gyógyulás még messze van, és nap mint nap küzdenie kell a betegség tüneteivel, Céline eltökélt szándéka, hogy folytatja a fellépéseket és ezzel pozitív példát mutat a rajongóinak.

A merevember-szindróma egy ritka neurológiai rendellenesség, amely súlyos izomgörcsöket okoz, és jelentősen megnehezíti az énekesnő számára a mozgást és az éneklést.

Dion korábban arról beszélt, hogy a betegség olyan érzést kelt benne, mintha valaki fojtogatná, ami rendkívül megnehezíti számára az éneklést, pedig ez az, amit egész életében a legjobban szeretett csinálni.

Dion betegségének első tünetei már 2008-ban, a Taking Chances világkörüli turnéja során jelentkeztek. Már akkor is panaszkodott orvosainak elviselhetetlen görcsökről és megfázásszerű tünetekről, amelyek akadályozták az éneklésben. Később ezek a tünetek súlyosbodtak, és további nehézségeket okoztak számára a fellépéseken.

Annak ellenére, hogy az énekesnő számára a betegség rendkívül nehéz és fájdalmas, továbbra is küzd azért, hogy visszatérjen a színpadra, és reméli, hogy újra közönség elé állhat a jövőben.

(A life.hu cikkét szemléztük)

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top