+ Film

Ma van az 1. Andy Vajna-emléknap

Andy Vajna

Bokor Balázs, az MHT elnöke szerint Andy Vajna nagyon sokat tett, hogy Magyarország újra a világ filmes élvonalába kerüljön.

MTI/Balogh Zoltán

1944. augusztus 1-én, 80 éve született Andy Vajna. A Magyar Hollywood Tanács (MHT) augusztus 1-ét Andy Vajna-emléknappá nyilvánította.

Bokor Balázs, az MHT elnöke szerint Andy Vajna nagyon sokat tett, hogy Magyarország újra a világ filmes élvonalába kerüljön és a magyar film visszanyerje a közönségét.

Úgy tekintett a magyar filmszakmára, hogy ő ennek az országnak – abból, amit tanult sok-sok év alatt, sok-sok film után, sok-sok filmszakmai területen – visszaadhat valamit. Vissza is adott.

Az emléknapon a Tanács egész napos online megemlékezés tart a híres producerről, volt filmügyi kormánybiztosról, aki méltán írta be magát a hollywoodi filmtörténelembe és a magyar film történetébe is.

A hír kiadója: OS

Andy Vajna, a neves filmproducer és egykori kormánybiztos, számos híres emberrel dolgozott együtt pályafutása során, és sokan nyilatkoztak róla elismerően. Íme néhány jelentős személyiség véleménye Andy Vajnáról:

Arnold Schwarzenegger:

„Andy Vajna nélkül nem lettem volna a ‘Terminátor’. Ő volt az, aki hitt bennem, és segített abban, hogy elérjem a hollywoodi álmaimat. Hihetetlenül tehetséges producer volt, aki mindig tudta, hogyan kell egy filmet sikerre vinni.”

Sylvester Stallone:

„Andy igazi úttörő volt a filmiparban. Neki köszönhetjük a ‘Rambo’ sorozat sikerét. Sosem felejtem el a közös munkánkat és azt az elkötelezettséget, amivel minden projektjéhez hozzáállt.”

Angelina Jolie:

„Andy mindig is támogatta a művészi szabadságot és kreativitást. Nagyra értékelem a bátorságát és az innováció iránti elkötelezettségét.”

Michael Douglas:

„Andyvel dolgozni mindig különleges élmény volt. Szakmai hozzáértése és szenvedélye minden filmjén érződött. Igazi legenda volt a filmiparban.”

Quentin Tarantino:

„Andy Vajna inspiráló figura volt számomra. Az általa létrehozott filmek örökre megváltoztatták a filmipart, és nagy hatással voltak az én munkámra is.”
Ezek a vélemények jól tükrözik Andy jelentőségét és hatását a filmiparban. Mint producer, több ikonikus film és filmfranchise mögött állt, és sokakat inspirált elkötelezettségével és szakmai hozzáértésével.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top