+ Film

Van Gogh az örökkévalóság kapujában – az Oscarra jelölt film

Van Gogh az örökkévalóság kapujában

A Van Gogh az örökkévalóság kapujában című filmet este, azaz július 31-én láthatod  az M5 csatornáján 21 óra 30 perces kezdettel.

Van Gogh az örökkévalóság kapujában cím film ismertetője:

A film Vincent van Gogh életének utolsó két évét öleli fel, amit jellemzően az Arles-ban bérelt „Sárga házban” és két francia szanatóriumban töltött. Az öntelt párizsi művészek és jó barátja, Paul Gauguin hatására költözött délre, ahol kék-sárga korszakának nagy részét természetjárás és napraforgók tették ki.

A franciaországi Arles és Auvers-sur-Oise városok színei, hangulata festészetére nagy hatással volt. Miközben küzd a vallással, az elmezavarral és a Paul Gauguin francia művésszel való viharos barátságával, van Gogh a művészete által okozott fájdalmak helyett az örökkévalósággal való kapcsolatára kezd figyelni a jelenben.

A filmből megismerhetjük a nyughatatlan festő életének mindennapjait, állandó küzdelmét démonjaival és a zsenialitást, amely máig visszaköszön a halhatatlanná vált festményein.

Willem Dafoe színészi játékát széles körben elismerték, és alakításáért többek között a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra és a legjobb filmszínésznek járó Golden Globe-díjra jelölték, valamint elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi-kupát a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Van Gogh az örökkévalóság kapujában

A 2018-ban készült 111 perces svájci-amerikai-francia-angol-ír életrajzi dráma rendezője Julian Schnabel, aki egyben a film társ-forgatókönyvírója is, sőt, a film vágásában is szerepet vállalt. A főszerepben, ahogy említettük: Willem Dafoe.

A Van Gogh az örökkévalóság kapujában című filmet este, azaz július 31-én láthatod  az M5 csatornáján 21 óra 30 perces kezdettel. A filmet jelenleg megnézheted a videa.hu oldalán is.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top