+ Film

Sir Anthony Hopkins lenyűgöző főszereplésével: Egy élet

egy élet

Az Egy élet című filmet ma este, azaz július 18-án láthatod a Filmbox Premium csatornáján 22 óra 30 perces kezdettel.

Az Egy élet című film rövid leírása:

Nicholas “Nicky” Winton, az ifjú londoni bróker a csehszlovákiai menekültek ügyével foglalkozó brit bizottság munkatársaival, Trevor Chadwickkel és Doreen Warrinerrel 669 gyereket mentett meg a nácik elől a második világháborút megelőző hónapok folyamán.

Nicky 1938 decemberében látogatott el Prágába, ahol a nácik felemelkedése által fenyegetett s hazájukat hátrahagyott német és osztrák családokkal találkozott, akik elborzasztó körülmények között tengődtek, élelem és hajlék híján. A fiatalember és két társa ezt követően versenyt futott az idővel, hogy minél több gyermeket kimenekítsenek a határok lezárása előtt.

Ötven évvel később, 1988-ban Nickyt még mindig kísérti azon gyermekek kétséges sorsa, akiket nem sikerült biztonságban Angliába juttatniuk; ostorozza magát, amiért nem volt képes többet tenni.

Egy napon azonban megkeresi a BBC, és élő televíziós műsorában meglepetésszerűen összehozza az immáron felnőtt túlélőkkel – ami segít a férfinak végre valahára megbékélnie a bűntudattal és bánkódással, ami öt évtizeden át emésztette.

A 2023-ban készült 109 perces angol életrajzi dráma főszereplője Sir Anthony Hopkins, a film rendezője James Hawes. A film szereplői között találjuk még Romola Garai színésznőt is.

Az Egy élet című filmet ma este, azaz július 18-án láthatod a Filmbox Premium csatornáján 22 óra 30 perces kezdettel. A filmet jelenleg megnézheted a videa.hu oldalán is. Írta, aki látta: „Édesanyámat és nagynénémet ő mentette meg. Ha ő nincs, lehet, én sem vagyok.”

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top