+ PR-cikk

Íme néhány tévhit a géllakkozással kapcsolatban!

géllakkozás

A géllakkozás hatalmas népszerűségre tett szert a hölgyek körében az elmúlt néhány év során, nem véletlenül. A hagyományos lakkozásnál sokkal szebb és tartósabb végeredményt garantál, ráadásul könnyedén elkészíthető.

Ezel egy időben viszont rengeteg tévhit is napvilágot látott, amelyeket a mai cikkünkben leírtakkal szeretnénk eloszlatni.

“A géllakk roncsolja a köröm felületét”

Tévedés, nem a Nail4U-nál is kapható géllakk roncsolja a körömszerkezetet, hanem legtöbbször a szakszerűtlen eltávolítása. Helyesen a folyamat a következőképpen zajlik: óvatosan lereszeled a lakk felületét, majd minden egyes körmödet leoldóval átitatott vattába, valamint alufóliába csomagolod, és vársz addig, amíg a lakk könnyen leválasztható lesz, amihez kizárólag narancsfa pálcikát szabad használnod.

De mindenképpen meg kell említenünk azt is, hogy a géllakknak nem szabad rágni vagy piszkálni a széleit, különösen reszelni nem, máskülönben nagymértékben rontod a tapadását.

“A rétegek az UV-lámpában gyorsan megkötnek”

Az, hogy mennyi idő alatt kötnek meg a géllakk rétegek, leginkább attól is függ, hogy mekkora az általad használt lámpa kapacitása. Egy normál, 6-9 Wattos teljesítménnyel bíró lámpa esetében a kötési idő 120, míg egy 36 Wattos eszköznél 30 másodperc. Ezt mindenképpen vedd figyelembe, hogy hibátlan legyen a végeredmény!

“A géllakkot hasonlóan kell előkészíteni, mint a hagyományos társait”

Ez szintén egy óriási nagy tévedés. A géllakkozás esetében ugyanis szükség van fertőtlenítésre, a körömágybőr hátratolására, a körömfelület finom reszelővel való bolyhosítására, illetve egy alap-, egy normál- és egy fedőlakk felvitelére.

Ugyan lehet, hogy ez sokkal több munka, de mindenképpen megéri a befektetett időt és energiát, hiszen így a végeredmény nem 3-4 napra szól, hanem minimum 2-3 hétig gyönyörködhetsz a körmeid csodaszép és tükörfényes felületében.

Bár azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a géllakk tartóssága mindenkinél más és más, leginkább a köröm vastagságától függ. Jobb eredmény általában az erősebb körmöknél garantálható, de az utóbbi időben egyre népszerűbbé váló megerősített géllakk technikának köszönhetően a gyengébb körmöknél is növelhető a tartósság.

“A géllakkot csak műkörmös készítheti el”

Amennyiben beszerzel néhány alapvető kelléket a fentebb említett webáruház kínálatából, akkor Te magad is el tudsz készíteni egy egyszerűbb géllakkot, nincsen szükség arra, hogy felkeresd a műkörmösödet.

Persze ezeknek a dolgoknak az egyben történő megvásárlása nagyobb kiadást jelent, de ha ezt időarányosan nézed, akkor ez a költség elhanyagolható, hiszen évekig fognak majd szolgálni.

Ha bármilyen kérdésed felmerülne a fentebb leírtakkal kapcsolatban, keresd bátran a Nail4U szakértő csapatát!

Népszerűek

To Top