+ PR-cikk

Amit tudni kell a nemzetközi költöztetésről

nemzetközi költöztetés

A hollywoodi filmekben gyakori jelenet, hogy a főhős útnak indul, hogy új életet kezdjen egy távoli városban. Drámaian kitekint a furgon ablakán, majd nekivág a hatalmas utazásnak. A valóságban azért a nemzetközi költöztetés nem ilyen filmbéli jelenet.

Mi az a nemzetközi költöztetés?

Habár valószínűleg mindannyian szeretnénk kicsit a filmsztárok bőrébe bújni, ez vélhetően nem akkor fog megvalósulni, amikor egy nagy volumenű projekt szervezését fontolgatjuk. Abszolút ide sorolható, amikor magánéleti vagy munkaügyi okokból úgy alakul, hogy az eddigi lakóhelyünktől messze tesszük próbára magunkat. Ennek apropóján ideje megismerkedni a nemzetközi költöztetés fogalmával.

Először azt érdemes tisztázni, hogy milyen típusú megbízások tartoznak ebbe a kategóriába. A szakemberek, mint a Visszuk.hu csapata, jellemzően úgy nyilatkoznak erről, hogy az 500 kilométert meghaladó fuvarokat már a nemzetközi költöztetés címkéjével illethetjük. Ebből adódóan nem feltétlenül kell átlépnünk az országhatárt ahhoz, hogy az említett szolgáltatás paraméterei vonatkozzanak ránk.

Hálás leszel a profi segítségért!

Az ilyen komplex folyamatok eredményes megvalósítása szinte lehetetlen profi segítség nélkül, ezért forduljunk egy megbízható költöztető céghez! Egy nagy szaktudású, minőségi munkát biztosító csapat rengeteg terhet vesz le a vállunkról, így nem kell aggódnunk a procedúrával járó teendők miatt.

A költözésből fakadó papírmunka rengeteg időt és energiát emészthet fel, főleg akkor, ha külföldi úti célról beszélünk, ezért igyekezzünk olyan megoldásokat találni, amelyek könnyítenek a helyzetünkön!

A nemzetközi költöztetés menete

Az első lépés, hogy megtaláljuk az ideálisnak tűnő céget. Célszerű körültekintően tájékozódni a piacról, és csak ezután felvenni a kapcsolatot a legszimpatikusabb vállalattal.

Általában az egyeztetés egy ajánlatkérő űrlap kitöltésével indul, amelyet a cég weboldalán érünk el. Ezt követően a diszpécserek megkeresnek minket, hogy átbeszéljünk minden fontos tudnivalót és fixáljuk a részleteket. Nemzetközi költöztetés tekintetében különösen lényeges a szállítandó mennyiség pontosítása, a tárgyak összeszámolása és a súlymeghatározás, ugyanis a túlsúly közúti büntetésekkel jár.

Ha ez megvan, a kollégák e-mailben elküldik nekünk az árajánlatot, és amennyiben az megfelel, megköthetjük a szerződést.

A leggyakoribb kérdés

Az időfaktor mindig hatalmas szerepet játszik, ezért nemzetközi költöztetéskor is előkerül, hogy mikor javasolt kijelölni a dátumot. Erre nincs konkrét válasz, hiszen egyes helyzetekben, például ha előre meghatározott napon szeretnénk költözni, nagyobb rugalmasságra van szükség a cégek részéről.

Az a tendencia, hogy tanácsos minél előbb, akár hetekkel vagy egy-két hónappal korábban jelezni az igényünket, hogy biztosan legyen szabad hely a költöztetők naptárjában. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni azért, hogy sikeresen zárjuk az együttműködést!

Népszerűek

To Top