+ Film

Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei, ma

Tercett - Móricz Zsigmond szerelmei

A Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című filmet ma este, azaz május 13-án láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján.

A Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei rövid leírása:

Forgách András színpadi játékában szerelmi játszmák sűrűn szőtt hálóján keresztül elevenedik meg Móricz Zsigmond és szerelmeinek legendásan tragikus története.

„Megszeretek egy rongyos kis fickót, aki alázatos és engedelmes, ott ül a szoknyám mellett s azt ígéri, hogy a fajtájának ezeréves birka-türelmét teríti szőnyegül a lábam elé…” – mondja Holics Janka Móricz Zsigmondról.

Aztán Móricz a felesége szavait egy színésznő szájába adja és felöltözteti annak ruháiba. Így ver hidat a hálószobája és a színpad között. Veszélyes játék. A játék neve: szerelem.

A birka-türelemnek vége, kezdődik a küzdés, életre-halálra. Móricz is pontosan tudja, végül csak egy nő maradhat, de sebzett vadkanként rohan a saját vesztébe, magával rántva egy teljes családot. Simonyi Mária Holics Janka lesz vagy sem?

A kísérlet ártalmatlanul indul, de az emberi szív kényes egy játékszer. A hídon át a hálószobában találja magát a színésznő, így Jankának nincs helye többé. Át kell vinnie szerelmét a túlvilágra. Jó élni. Üzeni még nekünk, mielőtt felvenné örök ruháját.

A 2023-ban készült 76 perces magyar életrajzi dráma rendezője Szilágyi Bálint, a forgatókönyvet és a színdarabot Forgách András írta.

A Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című filmet ma este, azaz május 13-án láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 22 óra 55 perctől. A filmet ugyanezen a csatornán másnap megismétlik 12 óra 50 perctől.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top