+ PR-cikk

Ha deszkára van szükség, akkor a széles deszka lesz a legjobb választás

deszka

A deszkák, gerendák, különböző fa alapanyagok már évszázadok óta jelentik az építőipar alapját. Rengetegféle szerkezetet lehet belőlük készíteni. Ma már ott tartunk, hogy deszkákból is eltérő típusok érhetőek el, amelyeket többféle célra lehet használni. Barkácsolhatunk belőlük otthon, de szakemberek akár komoly szerkezeteket, építményeket is alkothatnak.

A széles deszka felhasználása

Ez egy igazán univerzális megoldás, ami abban esetben számít a legjobb választásnak, ha nagyobb felületet akarunk lefedni. Zsindelyezés, járófelületek létrehozása, ereszborítás elkészítése: mindre tökéletes a széles deszka. Otthoni barkácsoláshoz is ideális választásnak bizonyul.

A Káplár fatelep kínálatában ráadásul könnyedén megtalálhatjuk a megfelelő kialakítást. Egyre több időt lehet tölteni a kertben, az átlaghőmérséklet folyamatosan növekszik, a napsütéses órák száma is nagyobb, tökéletes lehetőség arra, hogy elkezdjünk barkácsolni a szabadban.

A kertet otthonosabbá, praktikussá varázsolhatjuk például egy széles deszkákból készült virágágyással, amelyek elválasztásához is használhatjuk a nevezett alapanyagot. Lugast is lehet belőle készíteni, hogy megfelelő árnyékolás legyen a kinti pihenéshez és az építményre felfutó növények is esztétikus hatást fognak kelteni.

A gyerekeknek a széles deszkákból barkácsolhatunk homokozót vagy egy saját játszóteret. A munkálatoknak egyedül a kreativitásunk szabhat határt, de az interneten rengeteg útmutatót találhatunk, ötleteket meríthetünk onnan. A gyerekek is garantáltan örülni fognak egy retró hintának, kisebb játszóháznak, amiben egy saját birodalmat építhetnek fel.

A kamaszokról sem kell megfeledkezni, mivel egy kosárpalánk is egyszerűen elkészíthető széles deszkából.

Komolyabb konstrukciókat is egyszerűen lehet belőle készíteni

Ilyen például egy kerti fatároló, amit különböző méretben lehet kialakítani, egyedül attól függ, hogy mennyi fát akarunk benne tárolni. A deszkákat érdemes úgy elhelyezni, hogy közöttük legyen egy legalább 5-8 centiméteres rés, hogy a tárolt fa szellőzni, száradni tudjon. A munkálatokhoz különféle alapanyagot választhatunk. Az egyik legnépszerűbb a német importból érkező, első osztályú és egyben magas minőséget képviselő, lucfenyőből készült széles deszka.

Ennek ugyanis minden oldala le van gyalulva, egyenletes és szép képet ad. A sarkai enyhén le vannak gömbölyítve, kültérre és beltérre egyaránt lehet használni.

Tökéletes választás minden helyzetben

Széles deszkákból még akár mennyezetek borítását is megoldhatjuk. Esztétikailag vonzó, egyenletes és könnyen kezelhető felületet fogunk kapni. Padlóburkolatként is lehet használni, mivel elég szélesek, hogy egy nagyobb terem, helyiség padlóját lefedjük vele. Vásárlás közben mindenképpen figyelembe kell venni azokat a szempontokat, amelyekre az adott építménynek, szerkezetnek szüksége van.

Népszerűek

To Top