+ Film

Vágy és vezeklés – Oscar-díjas film testünk gyönyörűségeiről ma

vágy és vezeklés

A Vágy és vezeklés című, Bafta- és Golden Globe-díjat is nyert filmet ma este, azaz április 3-án láthatod a Direct One csatornáján 20 órától.

1935 nyarának legmelegebb napján, a 13 éves Briony Tallis tanuja lesz, ahogy nővére, Cecilia, ruháit ledobva megmártózik a vidéki házuk kertjében lévő szökőkútban. Robbie Turner, a házvezetőnő fia, szintén őt figyeli.

Robbie és Cecilia gyerekkori barátok, nemrég végeztek mindketten a Cambridge Egyetemen. A nap végére mindhármuk élete örökre megváltozik. Robbie és Cecilia átlépnek egy határt, amit korábban sosem mertek volna, és ezzel a fiatalabb lány túlzottan élénk fantáziájának áldozatává válnak.

Briony súlyos bűnt követ el, ami miatt bűntudata egész életében kísérti.

A 2007-ben készült 130 perces angol-francia filmdráma rendezője Joe Wright, a film a híres  Ian McEwan azonos című regényéből készült. Ian McEwant 2008-ban a The Times felvette „Az 50 legnagyobb brit író 1945 óta” listájára, a The Daily Telegraph pedig a 19. helyre sorolta a „100 legbefolyásosabb ember a brit kultúrában” listáján.

A Vágy és vezeklés című, Bafta- és Golden Globe-díjat is nyert filmet ma este, azaz április 3-án láthatod a Direct One csatornáján 20 órától. A filmet megnézheted a videa.hu oldalán is.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top