+ Film

Filmnézéssel lehet utazást nyerni filmfesztiválokra

berlinale variety European Film Challenge

A European Film Challenge ötödik magyarországi fordulója október 20-tól december 22-ig tart – közölte a versenyt koordináló Magyarhangya.

A jövő évi Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra utazhat el a European Film Challenge ötödik magyarországi fordulójának nyertese. A verseny résztvevői december 22-ig gyűjthetnek pontokat európai filmek megnézésével és filmélményükről beszámoló készítésével.

A European Film Challenge ötödik magyarországi fordulója október 20-tól december 22-ig tart – közölte a versenyt koordináló Magyarhangya filmforgalmazó.

A játék résztvevőinek ez idő alatt tíz európai filmet kell megnéznie és annak tárgyi bizonyítékát (például a vetítésen kapott mozijegyeket) feltöltenie a verseny honlapjára. Emellett posztolni kell a filmélményről Facebookon vagy Instagramon a #europeanfilmchallenge_hu hashtaggel.

Ezzel pontokat lehet gyűjteni, és akinek a legtöbbet sikerül megszereznie december 22-ig, belépőt nyer a 2025-ös Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra repülőjeggyel és szállással együtt.

Az előző forduló nyertese a Tallinn Black Nights Filmfesztiválra utazhat el november közepén, egy korábbi nyertes pedig nyáron, a Szarajevói Filmfesztiválon vehetett részt.

A játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves.

Filmeket interneten is lehet nézni, de ezekért kevesebb pont jár. Azoknak lesz a legtöbb esélye kijutni, akik moziban néznek kis európai országokból származó filmeket és figyelemmel kísérik a pluszpont-szerzési lehetőségeket a kihívás weboldalán, valamint a Magyarhangya közösségi médiafelületein. A kihívás időtartama alatt moziban megnézett európai filmért 4 pont, a kiemelt alkotásokért pedig 8 pont jár.

A játék részletei az europeanfilmchallenge.eu/hu/ oldalon olvashatók.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top