+ Film

Amerikai Psycho frissítve – Olasz rendező dolgozik a Bret Easton Ellis-regény újramegfilmesítésén

Amerikai psycho

Luca Guadagnino olasz filmrendező új értelmezésben fogja filmre vinni Bret Easton Ellis Amerikai Psycho című regényét.

Luca Guadagnino olasz filmrendező új értelmezésben fogja filmre vinni Bret Easton Ellis Amerikai Psycho című regényét.

A Deadline értesülései szerint a Szólíts a neveden és a Challengers című filmek elismert rendezője Scott Z. Burns forgatókönyvíróval együtt fog dolgozni a történet friss megközelítésén. Burns ismert Steven Soderbergh-gel való számos együttműködéséről, többek között a Fertőzés, a Mellékhatások és az A hírszerző című filmekről.

„Luca egy zseniális művész, és tökéletes vizionárius arra nézve, hogy teljesen új értelmezést alkosson ennek az erőteljes és klasszikus alkotásnak” – mondta Adam Fogelson, a Lionsgate elnöke egy nyilatkozatában.

Az 1991-ben megjelent Amerikai Psycho könyv hírhedt volt a megjelenésekor, mivel egy olyan erőszakos történetet mesélt el, amely egy képmániás befektetési bankárról szól, aki egyben sorozatgyilkos is. 2000-ben film készült belőle Christian Bale főszereplésével, majd színpadi musical formájában Matt Smith alakította a főszerepet. 2021-ben azt is felvetették, hogy a Lionsgate egy tévésorozatot tervez a regény alapján.

Guadagnino Oscar-jelölést kapott producerként a 2017-es Szólíts a neveden című meleg romantikus filmjéért, és jelenleg a filmfesztiválokon mutatja be William S. Burroughs Queer című regényének adaptációját Daniel Craig főszereplésével. A szerelmi háromszögről szóló dráma, a Challengers lett Guadagnino eddigi legnagyobb kasszasikere, világszerte 93,9 millió dolláros bevételt hozva.

A termékeny rendező nemrég fejezte be a After the Hunt című, egyetemi környezetben játszódó thriller forgatását, melyben Julia Roberts és Andrew Garfield szerepel. Ezenkívül Guadagnino a Separate Rooms című, Pier Vittorio Tondelli 1989-es regényének adaptációját is rendezni fogja, Josh O’Connor és Léa Seydoux főszereplésével.

Tavaly arról is hírek jelentek meg, hogy Guadagnino az HBO számára készít minisorozatot Ellis legújabb regényéből, The Shards-ból, de állítólag kilépett a projektből.

(Cikkünk a The Guardian híre alapján készült)

A legfrissebb filmes cikkek

Népszerűek

To Top