+ Zene

Liam Payne zenész 31 évesen tragikus körülmények között hunyt el

Liam Payne

A rendőrség közleménye szerint vizsgálják Liam Payne halálának körülményeit, és boncolást is végeznek.

Liam Payne, a One Direction egykori tagja, 31 évesen elhunyt, miután egy Buenos Aires-i szálloda harmadik emeletéről lezuhant – erősítette meg a rendőrség. A zenész helyi idő szerint szerdán, 17 órakor halt meg.

A Buenos Aires-i rendőrség közleménye szerint „Liam James Payne, zeneszerző és gitáros, a One Direction egykori tagja ma elhunyt, miután a Palermo városrészben található szálloda harmadik emeletéről lezuhant”. Alberto Crescenti, az állami mentőszolgálat vezetője elmondta, hogy Payne egy belső udvarra zuhant a szállodában. A helyszínre érkező mentők megerősítették, hogy a zenész súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek nem voltak összeegyeztethetők az élettel.

A rendőrség közleménye szerint vizsgálják Payne halálának körülményeit, és boncolást is végeznek. Az első jelentések alapján a hatóságok egy „agresszív férfihoz” mentek ki, akiről azt feltételezték, hogy drogok és alkohol hatása alatt állt. A szálloda vezetője egyetlen nagy zajt hallott az épület hátsó részéről, és a rendőrök megérkezéskor egy férfit találtak, aki a szoba erkélyéről zuhant le.

Payne családja szívszorító nyilatkozatban reagált: „Összetört a szívünk. Liam örökké a szívünkben él, és mindig emlékezni fogunk kedves, vicces és bátor lelkére. Támogatjuk egymást családként ebben a szörnyű időszakban, és kérjük a nyilvánosságot, hogy adjon nekünk teret és magánéletet.”

Payne az argentin fővárosban tartózkodott, mivel egykori zenekari társa, Niall Horan koncertet adott október 2-án a Movistar Arénában. Payne-t a rajongók a koncerten látták énekelni és táncolni. Szerdán, a tragédia estéjén rajongók gyűltek össze a szálloda előtt, ahol rendőrségi szalag zárta le a bejáratot. A helyszínen csendes döbbenet uralkodott, a támogatók sokkos állapotban voltak, sokan sírtak és egymást vigasztalták.

A 26 éves Martina Belaustgui így nyilatkozott: „Összetört a szívem. Amikor gyerek voltam, az iskolában sokat bántottak, és az ő dalai segítettek. Teljesen le vagyok sújtva.”

Mariana Pinto, egy másik rajongó, aki 12 éves korában találkozott Payne-nel, így emlékezett vissza: „Olyan kedves volt. Szégyenlős voltam, és alig tudtam megszólalni. Most nagyon bánom, hogy nem beszélgettem vele többet.”

Több zenész is tisztelgett Payne előtt. Liam Gallagher, az Oasis frontembere Twitteren írta: „Az élet értékes, gyerekek, és csak egyszer élheted meg. Vigyázzatok magatokra.” Rebecca Ferguson, aki szintén a One Direction-nel egy évadban szerepelt az X Factor versenyében, emlékeztetett arra, milyen reményekkel indult Payne zenei karrierje, és felhívta a figyelmet a zeneiparban tapasztalható visszaélésekre.

Liam Payne Wolverhamptonban született 1993-ban, és mindössze 16 éves volt, amikor bekerült a One Directionbe, amelyet Simon Cowell zenei producer hozott létre a brit X Factor 2010-es évadában. Bár a zenekar nem nyerte meg a versenyt, később az egyik legnagyobb fiúbandává vált a világon, több mint 70 millió lemezt adtak el világszerte.

A One Direction 2016-ban határozatlan idejű szünetet tartott, ezt követően Payne szólókarrierbe kezdett, és 2017-ben kiadta Strip That Down című debütáló kislemezét. 2019-ben Payne őszintén beszélt mentális egészségi problémáiról, és elmondta, hogy terápiára járt két éven át. A zenész bevallotta, hogy a One Direction hírnevének csúcsán alkoholhoz és gyógyszerekhez nyúlt, hogy ellensúlyozza az érzelmi ingadozásait. Payne az utóbbi években több mint három hónapos józansági időszakot tartott.

Payne 2017-ben apa lett, amikor fia, Bear Grey Payne megszületett Cheryl Cole-lal való kapcsolatából, aki szintén az X Factor zsűritagja volt. A pár 2018-ban vált el.

(Cikkünk a The Guardian írása alapján készült)

A legfrissebb zenei cikkek

Népszerűek

To Top