+ Film

Angelina Jolie Oscar-gyanús alakítása Maria Callas szerepében

Angelina Jolie

A Velencei Filmfesztiválon debütált, ahol nyolc perces álló tapsot kapott a közönségtől, Angelina Jolie-nak pedig egyenesen Oscart jósolnak.

Magyarországon forgatták Pablo Larraín legújabb filmjét, a világ legnagyobb operaénekesnőjéről készült Mariát, mely 2025 elejétől látható kizárólag moziban, az ADS forgalmazásában.

A Maria a világ legnagyobb operaénekesnőjének, Maria Callas csodálatos, egyben viharos és tragikus életét meséli el, mindezt az 1970-es években, Párizsban töltött utolsó napjain keresztül.

A chilei Pablo Larraín XX. századi ikonikus nők trilógiájának harmadik darabja a Maria a 2016-os Jackie és a 2021-es Spencer után. A címszereplőt Angelina Jolie alakítja, mellette láthatjuk még többek közt Kodi Smit-McPhee (A kutya karmai közt), Alba Rohrwacher (A kiméra), Pierfrancesco Favino (Hajsza a győzelemért), Valeria Golino (Esőember) és Haluk Bilginer (The Turkish Detective) színészeket.

A ’70-es évek Párizsát ikonikus magyar helyszínek adják: a stáb forgatott többek közt a Zeneakadémián, a régi MTVA-székházban, az Operaházban, az Almásy-palotában (korábban Építészek Háza), a Brüll-palotában, valamint a Szabadság téri Adria-palotában.

Maria az idei Velencei Filmfesztiválon debütált, ahol nyolc perces álló tapsot kapott a közönségtől, Angelina Jolie-nak pedig egyenesen Oscart jósolnak a kritikusok.

A The Guardian szerzője szerint „a chilei rendező fogja a 49 éves, a világ egyik legnagyobb sztárját, és felakasztja a falra, mint egy festményt, amit bámulni kell, vagy mint egy felbecsülhetetlen értékű szobrot, amit körül kell járni.

A Variety kritikusa szerint a film magán viseli „Larraín nagyfokú empátiájának és filmkészítői készségének számos jellegzetességét.

A legfrissebb filmes cikkek

Népszerűek

To Top