+ Film

Folyamatos megújulás: Kialudt vulkán alá költözik a Mediawave

A Mediawave előnyben részesíti az eredeti, divatfolyamoktól független megközelítéseket, teret ad az önálló gondolatoknak, progresszív kísérleteknek.

Affrikáta (r.: Gyimesi Anna) - a 2024-es szemle kisjátékfilmes fődíjasa

A 35. évébe lépő Mediawave nemzetközi filmszemléje már 2025-re várja a filmeket. A pályázatra kisjátékfilmek, animációk, dokumentumfilmek, zenei filmek, valamint az aktuális hívószó, a „Labirintus” témához kapcsolódó  alkotásokat várják. A kísérletezést a minőséggel elegyítő fesztivál nem csak nevében jelzi a megújulást: a vetítések és a kísérőprogramok 2025 májusában a Balaton mellé, a Szigligeti Várudvarba költöznek.

Jelentkezési időszak: 2024.10.04 – 2024.11.02.

A 2025-ös hívószó a „labirintus”. A labirintusok az emberiség történeteiben a szellemi és mentális útkeresés szimbólumai, közben az utazás, mozgás, küzdelem, alkotás és a tánc terepei is. A Mediawave előnyben részesíti az eredeti, divatfolyamoktól független megközelítéseket, teret ad az önálló gondolatoknak, progresszív kísérleteknek.

A 35. évébe lépő Mediawave nem csak nevében – MEDIANEWAVE – újul meg, a vetítések a Szigligeti Várudvarban, a vár fenséges romjai alatt lesznek.

A 2025. április 30. és május 4. közötti filmmustrát négynapos zenei, összművészeti fesztivál egészíti ki a vulkáni domb alatt.

  • A díjazott filmes kategóriák:
  • Legjobb rövidjátékfilm
  • Legjobb animációs film
  • Legjobb dokumentumfilm
  • Legjobb zenés film
  • Legjobb Labirintusfilm
  • Diákzsűri díja

A jelentkezéseket 2024. november 2-ig várják.

A részletes kíírás nyelve angol, és a Filmfreeway felületén olvasható:

A pályázatokat kizárólag a Filmfreeway felületén lehet beküldeni.

A legfrissebb filmes hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top