+ Gasztro

A barátja elvesztése óta kemény küzdelmet folytat az Éhes motorosok sztárja

Remove term: Éhes motorosok Éhes motorosok

Folyton azt kérdezik tőlem, hogy az Éhes motorosok sorozat hagyott-e hátra örökséget. Igen, szeretném azt hinni, hogy igen.

Az Éhes motorosok egyik tagja, Si King elárulta, hogy az elmúlt néhány hónap „küzdelem volt” számára, miután elhunyt Dave Myers, 30 éven át színésztársa és barátja.

Myers, aki King mellett a motoros főzőpáros tagjaként szerzett hírnevet Kingnek, 66 éves korában, februárban hunyt el.

2022-ben Myers felfedte, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és közölte, hogy kemoterápiás kezelés alatt áll.

A Sunday Timesnak írt első személyű cikkében King így írt: „Őszinte leszek, az elmúlt hónapok küzdelmesek voltak.”

„Nem egyszer voltam azon a határon, hogy felpattanjak a biciklimre és elinduljak a naplementébe. Hogy ne mondjam el senkinek, hová megyek. Csak lelépni, és soha többé nem visszajönni.

„Máskor meg dühöngtem. Dühös voltam arra a rohadt betegségre, Istenre és mindenre, ami csak eszembe jutott. Az emberek azt kérdezgették, hogy mi lesz a következő lépésem.”

„A válasz az, hogy eltöltök egy kis időt azzal, hogy elgondolkodjak az életen, amit a legjobb barátommal éltem, és elgondolkodom azon is, hogyan lépjek tovább. Pontosan ez az, amit Dave is akart volna. Lépj előre, ne rágódj a múlton.”

King elárulta, hogy egy új antológiát állít össze az Éhes motorosok klasszikus receptjeiből, és hozzátette, hogy „van néhány új projekt a láthatáron”.

„De még ha a végén nem is csinálok mást, mint szalonnás szendvicseket készítek és játszom néhány koncertet a bandámmal, nekem az is megfelel. Boldog napokat!” – mondta.

„Folyton azt kérdezik tőlem, hogy az Éhes motorosok sorozat hagyott-e hátra örökséget. Igen, szeretném azt hinni, hogy egy kicsit változtattunk itt-ott. Csak két átlagos fickó, akik marhahúsos rendangot vagy almás pitét esznek. Remélhetőleg olyan emberek figyelmét is felkeltettük, akik általában nem nézik a tévében a menő főzőműsorokat” – mondta.

„A túlsúlyos, koszos, munkásosztálybeli északiaknak nem gyakran adódik olyan lehetőség, mint az Éhes motorosok. Gyönyörű, varázslatos dolog volt, és hiányozni fog. Nagyon hiányozni fog. De van jövőm, és izgatottan várom, hogy mi következik.”

A pár 1992-ben találkozott, és King szerint a kapcsolatuk „egy tandoori csirke masala, négy poppadom és három korsó sör mellett pecsételődött meg”.

Első közös tévés szereplésük a The Hairy Bikers’ Cookbook volt 2004-ben, amely részben főzőshow, részben utazási műsor volt. Az első epizódban a duó végigmotorozta Portugáliát.

Júniusban több ezer motoros utazott Londonból Myers szülővárosába, Barrow-in-Furnessbe az első Dave Day keretében, amely a tévés szakács tiszteletére rendezett emlékmotorozás volt.

(A cikk a The Guardian írása alapján jött létre)

A közélet legfrissebb hírei

Népszerűek

To Top