+ Színház

Jordán Tamás kitalált valami újat – Izgalmas lesz az idei egyhetes RUSZT

RUSZT

A RUSZT megnyitója, valamint a Pinceszínház évadnyitó sajtótájékoztatója október 21-én, 18 órakor lesz a teátrum Török Pál utcai épületében.

Színházi előadásokkal, városi sétával, koncerttel, inkluzív foglalkozásokkal, garázsvásárral, ingyenes színházi nevelési programmal, magyar és angol nyelvű improvizációs előadásokkal és workshopokkal várja az érdeklődőket a RUSZT színházi fesztivál október 21. és 27. között a Ráday utcában – közölték a szervezők.

Az Itt és Most Társulat, a Stúdió K, a MáSzínház, a Pinceszínház és a VerShaker közös szervezésében megvalósuló programsorozat az alkotókat és a befogadókat egyaránt a kapcsolódásra, az új utak keresésére invitálja – fogalmaztak a közleményben, amely szerint a fesztivál programjának középpontjában a „változás” hívószó áll.

A programsorozat művészeti és alkotó közösségi élményeket kínál az érdeklődők számára, miközben megmutatja a Ráday utcai színházak és partnereik egyedi arcát és hangját, művészeti és emberi értékeit – tették hozzá.

A RUSZT megnyitója, valamint a Pinceszínház évadnyitó sajtótájékoztatója október 21-én, 18 órakor lesz a teátrum Török Pál utcai épületében. A fesztivált, amelynek keretében 7 napon keresztül 4 helyszínen 27 program várja a közönséget, Fehér Renátó költő nyitja meg.

A rendezvénysorozat részeként október 22-én, kedden megnyílik Siklósi B. Judit gobelinkiállítása, valamint bemutatják a Pinceszínház Médea című előadását és az Itt és Most Társulat Lélekvesztő című produkcióját.

Az RUSZT színházi fesztivál látogatóit a Stuart Mária című előadás premierje, a Jordán Tamás és Zoltán Áron közreműködésével megvalósuló VerShaker, nyílt próba, magyar és angol nyelvű improvizációs előadások és workshopok is várják. Részt vehetnek egyebek mellett a független színházi szféra helyzetéről folytatott beszélgetésen, de garázsvásár és egy koncerttel egybekötött zárórendezvény is várja őket.

A fesztiválon idén a Visegrad Fund által támogatott, 5 ország improvizációs társulatainak részvételével létrejött V4 Improv Connect produkció is fellép, illetve a grazi bázisú, osztrák, szlovén és olasz improvizatőrökből verbuválódott The Show Peeps is bemutatkozik.

Itt találod a fesztivál FB-oldalát

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top