+ Életmód

A szobanövények titkos hatásai – ezért válassz tudatosan!

szobanövények

A mai modern életvitel sajnos távolra sodort minket a természettől. Az emberek jelentős része nagyvárosi “betondzsungelekben” él, ahol a lakásban lévő növények jelentik az egyetlen mindennapos kapcsolódási pontot a természettel.

Ám ezeknek a növényeknek különféle hatásokat tulajdonítanak, így ha jól választasz, akkor segíthetnek például nyugodtabban aludni vagy növelni a koncentrációt. Cikkünkben néhány népszerű növényfajta titkos hatásait leplezzük le, ha pedig az olvasottak hatására megjönne a kedved a dekoráláshoz, akkor inspirálódj tovább a Bien.hu dekor rovatából!

A mindennapok apró csodái

Ha szeretnél tettre készebb és határozottabb lenni, valamint reálisabban látni a dolgokat, akkor nevelj egy cserében aloe verát, ami segít neked ebben.

Hogyha hajlamos vagy a halogatásra, és sokszor kapod magad azon, hogy az elintéznivalóid csak gyűlnek, miközben te képes vagy órák hosszat zenét hallgatni vagy a kanapén ülve sorozatmaratont tartani, akkor jó, ha van az otthonodban egy aszparágusz növény, ami tettekre sarkall, és mozgósítja az energiáidat.

A dolgozószobádban vagy az irodai íróasztalon tarts buzogányvirágot, hiszen ez a növény serkenti az agyműködést, segít jobban koncentrálni, és az agy vérellátását is fokozza.

Sokszor érzed magad céltalannak, életuntnak? Nevelgess otthon cserepes fácánlevelet, mert ez a növény képes felerősíteni a körülötted lévő energiákat, motivál és életörömöt sugároz feléd.

A növények ereje

Te is gyakran tapasztalod, hogy nagy lendülettel belekezdesz valamibe, majd ahogy a lelkesedésed csökken, félbe is hagyod? Ha ez a helyzet, a nyílgyökér remek szobanövény számodra, ugyanis motivál a megkezdett dolgok befejezésére, sőt még a levegőt is tisztítja, ami plusz lendületet adhat.

Ha félénk vagy és önbizalomhiánnyal küzdesz, akkor a vénuszfodorka segíthet átlendülni ezeken a nehézségeken. Az általa közvetített energiák bátorságot adnak és mozgósítják azokat a bizonyos “női energiákat,” melyek magabiztosabbá, öntudatosabbá tesznek.

Sokat stresszelsz? Mindenképp tarts otthon fuksziát, hisz nemcsak csodálatosan szép, színes virágainak látványában gyönyörködhetsz, hanem kiegyensúlyozza a hangulatodat, megnyugtat és oldja a benned lévő feszültséget.

Nemcsak szépek, de hasznosak is

Spirituális beállítottságú vagy, aki ráadásul szeret elmélyedni az önismeretben? Nos, akkor aligha akad praktikusabb szobanövény számodra az azáleánál. Hisz nagyszerűen támogatja ezeket az energiákat, valamint nyugtató, ellazító hatással bír.

Ha úgy véled, gyakran türelmetlen vagy, ráadásul nehezen tudod elengedni a haragot, akkor a begónia energiái igen hasznosak lehetnek számodra, ez a növény ugyanis türelmet fokozó, elengedést segítő hatással bír.

Azt mondják, mindenkinek van egy lelki társa az életben. Még nem találtad meg a sajátod? Semmi baj, a kála segít bevonzani! Ez a növény ugyanis a szeretet energiáit közvetítik, így általa könnyebben megtalálod a társad és elmélyíted a jelenlegi kapcsolataidat.

Népszerűek

To Top