+ Irodalom

Boris Johnson könyve olyan témákról szól, hogy már megjelenése előtt vezeti az eladási listákat

Boris Johnson

Boris Johnson emlékirata, amely a jövő héten jelenik meg, már most vezeti az Amazon UK legjobban eladott könyveinek listáját.

Boris Johnson emlékirata, amely a jövő héten jelenik meg, már most vezeti az Amazon UK legjobban eladott könyveinek listáját, megelőzve Sally Rooney és Richard Osman nemrég megjelent regényeit.

Az Unleashed (Az elszabadult) Johnson politikai pályafutását mutatja be, a londoni polgármesterségtől a külügyminiszteri, majd a miniszterelnöki pozícióig. „Johnson könyve a nagy eseményeket az ő szemszögéből mutatja be, de elkerüli a nagyobb kérdések tárgyalását” – írta Martin Kettle kritikájában. „Talán ez a túlértékelt könyv az egyetlen emlékirat, amire Johnson képes. Nem fog megváltozni.”

A könyv nagy visszhangot keltett a héten, többek között amiatt, hogy Johnson szerint a Brexit északír békére gyakorolt veszélyét eltúlozták, és ezt ellenfelei használták fel arra, hogy az Egyesült Királyságot az EU-ban tartsák. A könyvben az is kiderül, hogy Johnson családtagjainak többsége azt javasolta neki, hogy támogassa a maradást az EU-ban, valamint hogy Johnson biztos benne, hogy nyert volna a júliusi választásokon.

Az Unleashed már régóta várt megjelenés, mióta kiderült, hogy Johnson körülbelül 510 000 font előleget kapott a könyvért. Ez az összeg azonban alacsonyabb, mint amit David Cameron kapott 2019-es For the Record című könyvéért (800 000 font), vagy Tony Blair 2010-es önéletrajzáért, az A Journey-ért kapott 4,6 millió font.

Johnson emlékirata 30 fontba kerül (egy limitált, aláírt kiadás 100 font), de az Amazon jelenleg 15 fontért árulja. Az Amazon „Legjobb eladók” oldala a jelenleg legnépszerűbb könyveket rangsorolja. Az Unleashed jelenleg a harmadik helyen áll a non-fiction kategóriában, Jamie Oliver Simply Jamie és David Mitchell Unruly című könyve mögött.

Egyéb kiskereskedők előrendelési adatai egyelőre nem állnak rendelkezésre, de Kate Skipper, a Waterstones vezető munkatársa megerősítette, hogy „jelentős mennyiségű előrendelés érkezett”, és ezek száma tovább nőtt a megjelenés közeledtével.

A jövő héten jelennek meg az első heti eladási adatok, beleértve az előrendeléseket is. Johnsonnak több mint 21 000 példányt kell eladnia, hogy megelőzze Cameron emlékiratának első heti eredményeit, és 92 000 példányt, hogy legyőzze Blairt.

A legfrissebb irodalmi hírek

Népszerűek

To Top