+ Tudomány

Az emberi élet meghosszabbításának lehetőségéről beszél Jason Silva

Jason Silva

Jason Silva venezuelai-amerikai televíziós személyiség, rövidfilmes, futurista és előadó, aki a technológiát használja témájához.

Az MVM Future Talks tudományos ismeretterjesztő sorozata idén az emberi élet meghosszabbításának lehetőségeit és a transzhumanizmus kérdéseit járja körül.

A sorozat csúcspontjaként október 11-én egy online talk show-ra kerül sor, amelyben Jason Silva, a világszerte elismert futurista osztja meg gondolatait az emberiség jövőjéről .

Az október 11-én 18 órától élőben streamelt tudományos talk showban Jason Silva, a National Geographic Brain Games című sorozatával hírnevet szerzett futurista és televíziós műsorvezető olyan izgalmas kérdésekre keresi a választ, mint hogy mennyivel szeretnének az emberek tovább élni a jelenlegi átlagos élettartamnál, és hogyan lehet a tömegeket motiválni életminőségük javítására.

Mint írták, a műsorban Jason Silva rávilágít az emberi élet radikális meghosszabbításának egyénre és társadalomra gyakorolt lehetséges következményeire, valamint a génterápia körüli ellentmondásokra is.

Arra a provokatív kérdésre is választ ad, hogy ő maga fokozná-e saját képességeit technológiai implantátumok segítségével, illetve mi történhet azokkal, akik nem élnek ezekkel a lehetőségekkel.

„Jason Silva venezuelai-amerikai televíziós személyiség, rövidfilmes, futurista és előadó, aki a technológiát használja arra, hogy az embereket a filozófia és a tudomány iránt lelkesítse. Silva hisz a transzhumanizmusban és abban, hogy a biológia végül +információtechnológiává+ válik. Filozófiája és filmkészítői háttere egyedülálló perspektívát ad neki a jövő technológiai és etikai kérdéseinek megvitatásához”.

Az érdeklődők az mvmfuturetalks.hu oldalon találhatnak további információkat a sorozatról és annak részeként a talk show-ról, illetve ugyanitt csatlakozhatnak az október 11-i élőben streamelt, ingyenesen nézhető műsorhoz.

A tudomány legfrissebb hírei

Népszerűek

To Top