+ Film

Darvas Lili, Törőcsik Mari, Darvas Iván – Szerelem – ma

Szerelem

A Szerelem című filmet ma este, azaz október 3-án láthatod az M5 csatornáján 21 óra 10 perces kezdettel. A filmet megismétlik.

A Szerelem című film rövid ismertetője:

Magyarország, az 50-es évek. János politikai okokból börtönben ül, Luca, hűséges felesége képtelen ezt megmondani férje haldokló anyjának. Elhiteti az öregasszonnyal, hogy fia Amerikában dolgozik, filmet rendez.

Vidám leveleket ír János nevében, amellyel valami kevés értelmet ad az anya ágyhoz kötött életének. Az öregasszony szobája a béke szigete, ahol csak a múlt él, János gyermekkora, és az amerikai levelek.

Közben Luca a külvilágban nehéz küzdelmet folytat a fennmaradásért. Mint politikai fogoly feleségétől, Lucától elszigetelődnek kollégái, majd elveszti állását. Hiába fordul egykori barátaihoz – bár még magas polcon vannak – ők talán tőle is jobban félnek.

Szerelem

A fenyegető hatalom mindenkit rettegésben tart. Azt tanácsolják az asszonynak, saját biztonsága érdekében váljon el. Ám Luca nem hajlandó elhagyni, megtagadni férjét. Aztán egy nap kiszabadul János…

A magyar elismeréseken túl a film számos fesztiválon nyert rangos díjakat, így Cannes-ban, Chicagóban, Sorrentóban és Várnában.

Szerelem

Az 1970-ben készült 85 perces film rendezője Makk Károly, a film forgatókönyvét Bacsó Péter írta Déry Tibor művéből. A filmben Mensáros László, Bitskey Tibor és Szakács Eszter is játszik.

A Szerelem című filmet ma este, azaz október 3-án láthatod az M5 csatornáján 21 óra 10 perces kezdettel. A filmet megismétlik ugyanezen a csatornán, október 4-én 23.35-kor.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top