+ Építészet

Kiderült, mikor épül az új Nemzeti Galéria

nemzeti galéria

Gyorgyevics hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Galéria építése a liget kulturális fejlesztéseinek záróköve lesz.

A Városliget legújabb fejlesztései részeként 2023-ban a KRESZ Park és a BalloonFly környéke újult meg, és a következő évben a Magyar Zene Háza mögötti zöldterületek fejlesztését, valamint az új Nemzeti Galéria építésének elindítását tervezik a Liget Budapest Projekt keretében – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A ballon környékének zöldfelülete több mint 3000 négyzetméteren újult meg, új utcabútorokat helyeztek ki, és több mint 1500 növényt, cserjét és évelőt ültettek el.

Gyorgyevics hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Galéria építése a liget kulturális fejlesztéseinek záróköve lesz.

Emlékeztetett arra, hogy a KRESZ Park idei felújítása során több mint 30 000 négyzetméter zöldterületet rehabilitáltak, így már összesen több mint 270 000 négyzetméternyi terület újult meg a Városligetben.

A Városliget zöldfelületének rehabilitációja 2017-ben kezdődött, és több ütemben valósult meg. Az első ütemben 2018-ra újultak meg a Hermina kutyás élménypark, a Vakok kertje és az Ifjúsági sportpályák.

A második ütem során, 2018 és 2020 között, felújították a Millennium háza melletti Rózsakertet, a Nagyjátszóteret, a sportpályákat és a futókört.

A harmadik ütemben, 2021 és 2023 között, a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum környezete újult meg, és létrehozták a Városligeti Promenádot.

A projekt célja a Városliget zöldfelületének növelése és revitalizációja, melyet folyamatosan bővítenek.

A legfrissebb képzőművészeti hírek

Népszerűek

To Top