+ Természet

Brian May, a Queen gitárosa lemondott állatvédő alelnöki tisztségéről

Brian May

Brian May döntése hátterében az állatvédelmi szervezet által működtetett RSPCA Assured tanúsítványi rendszerrel kapcsolatos aggodalmak álltak.

Brian May, a Queen legendás gitárosa és ismert állatjogi aktivista, lemondott az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) alelnöki tisztségéről.

A döntés hátterében az állatvédelmi szervezet által működtetett RSPCA Assured tanúsítványi rendszerrel kapcsolatos aggodalmak álltak.

May kijelentette, hogy a rendszer nem képes betartani a szigorúbb állatjóléti szabályokat, és a szervezet reakciói a farmokkal kapcsolatos visszaélésekre nem kielégítőek.

Az RSPCA Assured rendszer több mint 30 éve tanúsítja azokat a farmokat, amelyeknek a brit törvényeknél szigorúbb szabályokat kellene követniük a hús-, hal-, tojás- és tejtermékek előállítása során. Azonban titkos vizsgálatok kimutatták, hogy sok esetben még az alapvető törvényi előírásokat sem teljesítik. A vádak szerint túlzsúfoltság, higiéniai problémák és állatokkal szembeni bántalmazás is előfordult.

May Instagramon jelentette be távozását, hangsúlyozva, hogy mélyen szomorú és csalódott a rendszer működése miatt, amely szerinte teljesen kudarcot vallott.

Lemondása után több állatvédelmi aktivista és csoport, köztük az Animal Justice Project is, támogatta a döntését, és folytatják a kampányt az RSPCA Assured rendszer eltörlése érdekében.

Az RSPCA független vizsgálatot indított a tanúsítványi rendszer felülvizsgálatára, és kijelentették, hogy amennyiben szükséges, szigorú intézkedéseket fognak bevezetni.

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top