+ Zene

Kovács Kati nem ünnepel, de várja a meglepetést

Kovács Kati

Kovács Kati, a több mint 60 éve pályán lévő, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő októberben ünnepli 80. születésnapját.

Kovács Kati, a több mint 60 éve pályán lévő, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő októberben ünnepli 80. születésnapját, bár ő maga nem szeret előre beszélni a jeles napokról.

Korábban a Kiskegyednek adott interjújában elmondta, hogy nem babonás, inkább racionális gondolkodású. A jövőről és a születésnapjáról ritkán beszél, ami talán a bátyja, Kálmán hatására, aki mérnöki, precíz gondolkodásmódot képvisel, és akinek Kovács Kati nagy hatással követte példáját.

Annak ellenére, hogy nem szereti magát ünnepeltetni, örül, ha a családja meglepi egy tortával, különösen, ha az málnás vagy epres.

Szerencsésnek tartja magát, hogy egész életében azt csinálhatta, amit szeretett – énekelt –, és ezzel örömet szerezhetett másoknak. Hangsúlyozza, hogy mindaddig fog énekelni, amíg él.

Kovács Kati ma is energikus formában van, ami részben a jó génjeinek, részben pedig annak köszönhető, hogy nem hagyja, hogy a kor befolyásolja az életfelfogását.

Habár már nem hord miniszoknyát, úgy véli, a természetünknek és az életkorunknak összhangban kell lennie. Az énekesnő fiatalos lendületét, humorát és életigenlését őrzi, ahogy mindig is tette.

Népszerűek

To Top