+ Oktatás

Tanfolyamok az informatika világából

informatika

Aki szeretne egy jól fizető szakmát, annak manapság a következőt kell tennie: elvégezni egy informatikai képzést – amelyből rengeteg van, így mindenki talál testhez állót –, majd gyakorolni, ügyfeleket szerezni, és kis idő elteltével akár home office-ból is egyszerűbbé válik a pénzkeresés.

Persze ez egy így jól hangzik, a valóságban azonban sokakat visszatart az, hogy ezen a szakterületen is fontos az alapos háttérismeret, és persze a kitartás. Az is nehézséget jelent, hogy melyik irányban induljunk el: a TanfolyamGURU.hu online informatikai képzéseket is összegyűjtött az oldalán – ez jó támpont lehet. Nézzük, mik közül választhatunk!

Multimédia-fejlesztő tanfolyam

Ez az egyik legkedveltebb képzés, hiszen itt zenéket, videókat kell szerkeszteni, animációkat létrehozni. A filmek világából ismerős effektek megismerésén túl a hallgatók megtanulnak interaktívan működő szoftvereket alkotni.

A reklámiparban, a marketing területén, de máshol is nagy a kereslet ilyen szakemberekre – főleg a mai világban! Szinte mindenhol belebotlunk videós hirdetésekbe, vagy az olyan közösségi médiás oldalakba, webáruházakba, ahol valamilyen vicces animációval teszik érdekesebbé a terméket, szolgáltatást.

És hogy mire képes egy multimédia-fejlesztő?

  • El tudja végezni az álló- és mozgóképfelvételek digitális készítését.
  • Ért a világítástechnika alapszintű használatához.
  • Csinál képfeldolgozást és utómunkát.
  • Profi a 2D animációkészítésben, hanganyagok felvételében és kiválóan használja a megfelelő digitális eszközöket az utómunkálatok során is.

Fiatalok, de idősebbek számára is vonzó lehet egy ilyen állás – a tanfolyam pedig folyamatosan indul, online, otthonról végezhető.

Webdesigner tanfolyam

Napjaink álommelója a webdesigneré! Dolgozhat ő is otthonról – a weblapok elkészítésében segédkezhet. Akár 4 hónap alatt meg lehet szerezni a tanúsítványt a felnőttképzésben, és nem is szükséges hozzá különösebb informatikai előismeret, például programozás sem.

Hölgyek számára is ajánlható ez a lehetőség, hiszen itt a kreativitásra, szépérzéke van leginkább szükség. A webdesigner az a szakember, akinek a honlapok a kinézetüket köszönhetik: minél felhasználóbarátabb egy weboldal, annál nagyobb lesz a látogatottsága.

Itt fontos szerepe lesz a színeknek, a gombok elhelyezésének, a betűtípusoknak, de a menüsornak is – a webdesigner pontosan ügyel a részletekre. Aki elég precíz és türelmes, annak jó lehet ez a szakma.

Programozó képzések

Természetesen a TanfolyamGURU.hu online informatikai és távközlés képzései között számos programozó tanfolyamot is találunk. Csak néhány a legkeresettebbek közül:

  • Python programozó tanfolyam
  • JavaScript programozó képzés
  • Angular programozó képzés
  • Back-end programozó képzés
  • React programozó képzés

Némelyiknél szükség lehet előzetes tudásra, egy másik programnyelv ismeretére. A részletekről a fent említett oldalon érdemes tájékozódni – itt sok más képzést is találunk még. Ne féljünk váltani: tanulni sosem késő, ahogyan egy jól fizető állást találni sem!

Népszerűek

To Top