+ Film

Pénzdíjas kritikaírói pályázat a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál programjában

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál 3-5000 karakteres pályázatokat a vár a külön megadott három filmhez.

A nyolcadik alkalommal, október 8-12. között megrendezett Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál a gazdag, magyar és nemzetközi filmeket vegyítő versenyprogram, a workshopok és kitekintő vetítések mellett nagy hangsúlyt fektet a fiatal, film iránt érdeklődő diákok és hallgatók széleskörű bevonására.

Tavaly, a fesztivál történetében először került meghirdetésre a Kritikaírói pályázat, melyre csaknem harminc beadvány érkezett. A sikerre való tekintettel a szervezők ebben az évben is olyan középiskolás diákok és egyetemista hallgatók jelentkezését várják, akik a film mellett érdeklődnek a szövegalkotás, a kritikaírás iránt.

A versenyzőknek a szakmai zsűri által választott három, versenyprogramban is induló rövidfilm közül kell választaniuk egyet, melyről 3000-5000 karakter (szóközzel együtt) terjedelemben írnak filmkritikát.

Az előző évtől eltérően nincs előzetes jelentkezés, a pályázók a nevezési szándék és rövid bemutatkozás elküldése után kapják meg a három filmet, illetve a lebonyolítás további módjáról szóló információkat. Ennek megfelelően kérjük, hogy a jelentkezők minél hamarabb jelezzék nevezési szándékukat!

A beadványokat a zsigmondvilmosffsajto@gmail.com címre várják, a szövegek leadási határideje október 7. 23:59. A háromtagú, gyakorló kritikusokból álló zsűri döntése alapján az első három helyezett pénzjutalmat, illetve megjelenési lehetőséget kap a Filmtekercs felületén.

A zsűri tagjai:
Bárány Bence (Filmvilág, Filmtett, Puliwood)
Buzsik Turner Krisztina (a Filmvilág szerkesztő munkatársa, Filmtett)
Gyöngyösi Lilla (a Filmtekercs főszerkesztője, a Litera szerkesztője, Filmvilág, Filmtett)

Az első három helyezett díjazása:
hely: 40.000 forint
hely: 30.000 forint
hely: 20.000 forint

Szeretettel várják a részvételi szándékot és a rövid bemutatkozást a zsigmondvilmosffsajto@gmail.com címre október 7. 23:59-ig, melyet követően a pályázók részletes tájékoztatást kapnak a filmekről, illetve a lebonyolításról.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top