+ Színház

Szörnyű családi tragédia: anya és 29 éves balerina lánya 24 óra leforgása alatt hunytak el

Michaela Mabinty DePrince

Michaela Mabinty DePrince 2017-ben a Giselle című darabban lépett fel a Londonban található Coliseum színházban…

A híres balerina, Michaela Mabinty DePrince a múlt héten, 29 éves korában hirtelen elhunyt, majd kevesebb mint 24 órával később nevelőanyja is meghalt egy nem kapcsolódó betegségben. Elaine DePrince szeptember 11-én halt meg egy „rutinszerű eljárás során, amelyet egy tervezett műtét előkészítéseként végeztek” – áll a család szóvivője, Jess Volinski által kiadott közleményben. Elaine 77 éves volt.

„Az elmúlt napok még nehezebbek voltak, mint ahogy azt a legtöbben sejthetik, mivel a család Michaela nevelőanyjának, Elaine DePrince-nek a halálával is szembesült” – írta Volinski egy Facebook-bejegyzésben.

Michaela DePrince 2017-ben a Giselle című darabban lépett fel a londoni Coliseum színházban. Michaela szeptember 10-én halt meg, és halálhírét szeptember 13-án jelentették be. A halálának oka még nem ismert. Egy nappal később a család közölte, hogy Elaine, aki négyéves korában fogadta örökbe Michaelát Sierra Leonéból, anélkül halt meg, hogy tudott volna lánya előző napi haláláról.

„Bármennyire is hihetetlennek tűnik, a két haláleset teljesen független volt egymástól” – mondta Volinski.

„Az egyetlen mód, ahogyan megpróbálhatunk értelmet találni ebben az értelmetlen helyzetben, hogy Elaine, aki már három gyermeket elvesztett sok évvel ezelőtt, Isten kegyelméből megmenekült attól, hogy egy negyedik gyermek elvesztésének fájdalmát átélje.”

Elaine és férje, Charles, aki 2020-ban hunyt el, az 1980-as években három fiút fogadtak örökbe, akik hemofíliában szenvedtek – írta a New York Times. Mindhárom fiú HIV-fertőzést kapott, és az 1990-es években meghaltak, ahogyan sok más hemofíliás is abban az időben.

Egyik örökbefogadott fiuk, Michael inspirációjára Elaine és Charles 1999-ben Sierra Leonéba utazott, hogy örökbe fogadjanak egy kislányt, akinek szülei a polgárháborúban vesztették életüket. Michaela DePrince, eredeti nevén Mabinty Bangura, szülei halála után egy árvaházban élt, ahol egy másik kislánnyal osztozott egy ágyon, akit szintén Mabintynek hívtak.

„Az örökbefogadási ügynökségtől kaptam egy hívást” – mesélte Elaine az NBC News-nak 2017-ben. „Azt kérdezték: ‘Melyik Mabintyt fogadjátok örökbe? Kettő is van.’” Amikor Elaine megtudta, hogy Michaela bőrének vitiligo nevű betegsége miatt több család is visszautasította, úgy döntött, mindkét kislányt örökbe fogadja. Ők lettek Michaela Mabinty DePrince és Mia Mabinty DePrince.

Michaela már egészen fiatalon egy balerináról készült képtől inspirálódva kezdett el balettet tanulni, miután Cherry Hillbe, New Jersey-be költözött, majd Vermontban folytatta tanulmányait. A New York-i American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis Iskolájában tanult, szerepelt a díjnyertes First Position című dokumentumfilmben, és fellépett Beyoncé 2016-os vizuális albumában, a Lemonade-ben. 17 évesen a Dance Theatre of Harlem legfiatalabb tagjaként csatlakozott a társulathoz, majd a Holland Nemzeti Balett és a Boston Balett szólistájaként is fellépett.

„A család számára most elképzelhetetlenül fájdalmas időszak ez” – mondta Volinski a család közleményében.

„Két családtag elvesztése 24 órán belül tragikus és megrendítő. Továbbra is kérjük a magánélet tiszteletben tartását, és értékeljük, ha bárki, aki téves információkat terjeszt, erre a bejegyzésre hivatkozna.”

Elaine DePrince 11 gyermek anyja volt, és speciális nevelési igényű gyermekek tanáraként dolgozott. Gyermekei közül Mia, Amie, Jaye, Mariel, Bee, Erik és Adam maradtak életben.

(A The Guardian cikkét szemléztük)

Friss színházi hírek

Népszerűek

To Top