+ Film

Cserhalmi György elmondja, hogyan kezelte a rákbetegségét

Cserhalmi György

Cserhalmi György története különösen inspiráló, mert bemutatja, hogy a humor, az elfogadás és az élet iránti szeretet…

Cserhalmi György, a Kossuth-díjas színész, a Rákeltérítő videósorozat második évadának első epizódjában osztotta meg tapasztalatait a rákbetegségéről és gyógyulási folyamatáról.

Cserhalmi a beszélgetés során őszintén vallott arról, hogyan birkózott meg a diagnózissal, hogy Vater papilla tumort állapítottak meg nála, amely egy ritka daganat a patkóbél és epevezeték találkozásánál.

A színész elmondta, hogy sosem gondolt magára betegként, és nem szégyellte betegségét – sőt, elfogadta azt, hogy „a rák vőlegénye lett.”

A sorozat, amelyet Markovits Ferenc, egykori rákbeteg vezet, a hírességek gyógyulási történeteire fókuszál. Az epizód különlegessége, hogy Dr. Lohinszky Júlia, Cserhalmi kezelőorvosa, szintén részt vett a beszélgetésben.

Hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a beteg és környezete ne csak sajnálkozással közelítsen a rákhoz, hanem inkább támogató, együttműködő partnerek legyenek a gyógyulásban.

Cserhalmi kiemelte, hogy nem küzdött a betegséggel, inkább elfogadta a helyzetét, és együttműködött az orvosokkal. Humoros megjegyzésekkel is fűszerezte beszámolóját, például amikor arról beszélt, hogy pszichológushoz csak azután ment el, hogy bemutattak neki egy „gyönyörű pszichológust.”

Az interjúból kiderült, hogy Cserhalmi a betegséget részben saját életvitele, például az éjszakázás és a dohányzás következményének tartja, de nem hibáztatta magát, hanem inkább szembenézett a valósággal.

Az epizód során Dr. Kiss Richárd patológus elemezte Cserhalmi orvosi leleteit is, bemutatva a daganat pontos helyét és jellegét. Cserhalmi szavait áthatotta a humor, de egyértelművé tette, hogy az élethez való ragaszkodása és orvosainak szakértelme segített neki túlélni a betegséget.

A Rákeltérítő második évada a Semmelweis Egyetemen készült, a Rákkutatók Alapítvány támogatásával, és célja, hogy segítsen a rákos betegek tájékoztatásában, bátorítva őket, hogy a gyógyulás lehetséges.

Cserhalmi György története különösen inspiráló, mert bemutatja, hogy a humor, az elfogadás és az élet iránti szeretet fontos szerepet játszik a gyógyulásban.

(Cikkünk a telex.hu cikke szemlézésével készült)

Népszerűek

To Top