+ Zene

Rost Andrea beszámolója az Operakadémiája első előadás-sorozatáról

Rost Andrea

Rost Andrea első rendezésében, egyedülálló látásmóddal és friss szemlélettel közelítette meg a zeneszerző utolsó és legismertebb művét.

A fotók kreditje: Rost Andrea Operaakadémia

Nagy sikerrel zárult az Eötvös10 színpadán a Rost Andrea Operaakadémia első előadás-sorozata, amely során Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című mesterművét mutatták be.

A kéthetes intenzív próbaidőszak alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílt Rost Andrea világhírű operaénekesnő irányítása alatt mélyreható ismereteket szerezni a zenei kifejezésmód és interpretáció technikai, valamint lelki aspektusairól. Emellett a szerepformálára is nagy hangsúlyt fektettek a műhelymunka során.

Rost Andrea

A fotók kreditje: R. Andrea Operaakadémia

A közönség szeptember elején három előadás keretében tekinthette meg az operaénekesek előadását. Rost Andrea első rendezésében, egyedülálló látásmóddal és friss szemlélettel közelítette meg a zeneszerző utolsó és talán legismertebb, legkedveltebb operájának történetét.

Az akadémia ideje alatt egy rendkívül összetartó és tehetséges csapat, szinte egy kis társulat formálódott, akik nagy elhivatottsággal és lelkesedéssel vettek részt a közös munkában. A szervezők köszönetet mondanak minden énekesnek az elhivatott részvételért, valamint a lelkes közönségnek a vastapsokért, amelyek minden előadást emlékezetessé tettek.

Rost Andrea

A fotók kreditje: R. Andrea Operaakadémia

„Boldog és elégedett vagyok! Remélem, hogy mindenki, aki részt vett a produkcióban, illetve aki megnézte az előadásokat, magával visz a lelkében felejthetetlen pillanatokat, képeket, érzéseket!” – fogalmazott Rost Andrea a záróelőadás után.

Rost Andrea

A fotók kreditje: R. Andrea Operaakadémia

Az Operaakadémia folytatja küldetését, és a jövőben újabb izgalmas programokkal, valamint további lehetőségekkel várja az opera világának fiatal tehetségeit.

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top